Antena 3 CNN Actualitate Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan, arestat pentru evaziune fiscală de 1.000.000 dolari

Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan, arestat pentru evaziune fiscală de 1.000.000 dolari

Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan, arestat pentru evaziune fiscală de 1.000.000 dolari
Sursa foto: Foto: a1.ro
de M.Z.    |    31 Iul 2013   •   13:24
Fiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Bălan a fost arestat, miercuri, pentru evaziune fiscală, el fiind acuzat de procurorii Tribunalului Bucureşti că ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de dolari, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

În acelaşi dosar, a fost arestată şi Mădălina Gabriela Lovin, contabila societăţii de pază ASG Security Logistic, administrată de Alexandru Ion Bălan, în timp mama acestuia, Eufrosina Bălan, asociat în firmă, a primit interdicţia de a nu părăsi localitatea. 
 
Procurorii Parchetului Bucureşti spun că, în perioada 2009 - 2012, Alexandru Ion Bălan a înregistrat în contabilitatea societăţii 1.716 de facturi ce atestau cheltuieli fictive în numele a 24 de firme.

Conform sursei citate, Bălan ar fi fost ajutat de contabila Mădălina Gabriela Lovin, care ar fi întocmit 154 de facturi fictive, în valoare de aproximativ 770.000 lei, şi de mama lui, Eufrosina Bălan, care ar fi completat 19 facturi fictive, în valoare de 80.000 lei, prejudiciul produs statului fiind evaluat de anchetatori la aproximativ un milion de dolari.
 
În plus, fiul lui Sorin Ovidiu Bălan este acuzat de anchetatori că, în perioada 2009 - 2010, ar fi folosit 216 agenţi de pază care au muncit la negru, fără contracte de muncă.   

Ancheta pe numele lui Alexandru Ion Bălan, care adminstrează firma de pază ASG Security Logistic, a fost declanşată pe 5 iunie 2013, când poliţiştii şi procurorii au făcut cinci percheziţii domiciliare, într-un dosar de evaziune fiscală. Administratorul firmei de pază ar fi produs astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la peste trei milioane de lei (aproximativ un milion de dolari), potrivit Poliţiei.
 
Pe site-ul ASG Security scrie că Sorin Ovidiu Bălan garantează pentru ASG, acesta conducând Departamentul de Investigaţii al firmei. 


Foto: captura asgsecurity.ro
 
Contractele recente ale firmei sunt cu Regia Autonomă Monitorul Oficial - pentru paza unui obiectiv, cu patru agenţi - pe o perioadă de un an, cu Spitalul Universitar de Urgenţă Elias - pentru paza a două obiective, cu 32 de agenţi - pe o perioadă de un an şi pentru paza în Parcul Tineretului - zona Palatul Copiilor, cu 12 agenţi, tot pentru un an, potrivit site-ului ASG Security.
 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close