Antena 3 CNN Actualitate Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, acuzat de evaziune fiscală de 1.000.000 de dolari

Fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, acuzat de evaziune fiscală de 1.000.000 de dolari

de M.Z.    |    05 Iun 2013   •   08:54
Mai multe percheziţii domiciliare au loc, miercuri dimineaţă, într-un caz de evaziune fiscală de circa un milion de dolari, în care este vizat şi Alexandru Ion Bălan, fiul realizatorului TV Sorin Ovidiu Bălan, potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, citaţi de Agerpres.
 
Poliţiştii bucureşteni pun în executare şi trei mandate de aducere în acest caz, în care, prin intermediul unei firme de pază, al cărei administrator este Alexandru Ion Bălan, fiul jurnalistului a achiziţionat echipamente în cantităţi foarte mari comparativ cu numărul angajaţilor şi a înregistrat facturi fictive care nu depăşeau 5.000 de lei.
 
"Se efectuează cinci percheziţii domiciliare, 25 de verificări la obiectivele monitorizate de către o societate comercială din Capitală şi pun în executare trei mandate de aducere, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru în domeniul firmelor de pază şi protecţie. 
 
Verificările vizează identificarea persoanelor care efectuează paza obiectivelor, existenţa contractelor de muncă şi înregistrarea acestora la ITM, precum şi existenţa atestatelor profesionale pentru fiecare angajat", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei. 
 
În această acţiune, poliţiştii bucureşteni beneficiază şi de sprijinul inspectorilor ITM. 
 
Potrivit oamenilor legii, în perioada 2009-2012, administratorul firmei de pază ASG Security Logistic a înregistrat în contabilitatea societăţii şi a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, diminuând astfel baza impozabilă şi sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale. 
 
Spre exemplu, anchetatorii spun că Alexandru Ion Bălan ar fi avut, în anul 2010, doi angajaţi pentru care ar fi achiziţionat peste 80 de şepci şi 100 de tricouri, dar şi alte echipamente în neconcordanţă cu realitatea. 
 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close