Antena 3 CNN Actualitate El este Florin, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 37 de ani şi un copil

El este Florin, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 37 de ani şi un copil

Un tânăr de 37 de ani, din comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, este printre cei patru muncitori care au murit joi în urma exploziei de la Călimănești.

El este Florin, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 37 de ani şi un copil
Sursa foto: Antena 3 CNN/Facebook
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2023   •   15:29

Florin Bocu era născut în anul 1986 şi lucra la firma omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Bărbatul era căsătorit şi avea un copil.

Patru oameni au murit și alți cinci sunt răniți, în urma exploziei devastatoare care s-a produs joi dimineața, în localitatea Călimănești din județul Vrancea. 

Bărbații erau salariați ai UMB, deținut de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şiEl este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Avea 29 de ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil

În urma exploziei de la Călimăneşti, patru persoane și-au pierdut viața, iar alte cinci au fost grav rănite. Explozia urmată de incendiu din a fost anunțată joi dimineaţă la ora 01:12, în dispeceratul IPJ Vrancea, prin apel la 112.

Momentul exploziei de la Călimăneşti și clipele de după deflagrație au fost surprinse pe mai multe pe camere de supraveghere instalate în zonă, dar și de martori.

Autorităţile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere și neluarea măsurilor de securitate în muncă.

Potrivit surselor din anchetă, conducta de gaz se afla la o adâncime de aproximativ 70 de cm şi amplasată  paralel cu traseul viitoarei autostrăzi a Moldovei.

Vezi şiUltimul mesaj pe care Marius, tânărul mort în explozia de la Călimăneşti, i l-a trimis soţiei sale chiar înainte de tragedie

Mai mult, potrivit celor de Transgaz conducta trebuia să fie relocată tocmai pentru a nu se ajunge la o tragedie.

Însă constructorul ar fi ignorat acest lucru, iar muncitorii au lucrat în condiţii de risc. Aceleași surse din anchetă spun că muncitorii nu ar fi trebuit să folosească niciun utilaj în acea zonă, extrem de periculoasă. 

De aceea, una din ipotezele pe care merge ancheta este aceea că cel mai probabil acel utilaj a atins conducta. Utilajul este foarte greu, presiunea în conductă foarte, foarte mare și că o astfel de atingere ar fi putut să spargă conducta.

Între timp, trei muncitori care au fost mai ușor răniți în urma exploziei au fost externați şi audiați astăzi.

×
Subiecte în articol: explozia de la Călimăneşti
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close