Antena 3 CNN Actualitate Cîțu, după ce miniștrii au fost fotografiați fără mască: Toleranță zero față de membrii Cabinetului. Le-am cerut colegilor să plătească amenda

Cîțu, după ce miniștrii au fost fotografiați fără mască: Toleranță zero față de membrii Cabinetului. Le-am cerut colegilor să plătească amenda

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că are toleranță zero față de membrii Cabinetului în ceea ce privește nerespectarea măsurilor impuse pentru combaterea epidemiei de Covid-19.

Cîțu, după ce miniștrii au fost fotografiați fără mască: Toleranță zero față de membrii Cabinetului. Le-am cerut colegilor să plătească amenda
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    31 Mar 2021   •   16:28

Întrebat în cadrul conferinței de presă de miercuri despre cazul celor doi membri ai Guvernului care au fost fotografiați fără mască, premierul Florin Cîțu a declarat că le-a cerut acestora să plătească amenda.

„Nu este niciun dublu standard, le-am cerut celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Turcan am sunat-o azi-dimineață, i-am spus să se prezinte să plătească amenda singură, toți cei care încalcă legea vor trebui să plătească”, a spus Florin Cîțu.

„E toleranță zero în ceea ce privește membrii cabinetului meu, dar toți românii trebuie să respecte legislația”, a mai adăugat acesta.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la un eveniment de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu,Sibiu, unde a fost fotografiată fără mască. Ulterior, un participant a aflat că are COVID-19.

Ministrul s-a apărat susținând că cei care au participat la acțiunea de împădurire de sâmbătă au făcut teste antigen. „De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a scris Turcan pe Facebook. Ulterior, ea a declarat că înțelegerile criticile și le asumă, cerând să fie amendată. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție Covid-19 pe holurile Parlamentului, în ciuda prevederilor privind obligativitatea purtării măștilor în toate spațiile închise.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Raluca Turcan
Parteneri
El este Balaurul bondoc, dinozaurul românesc descoperit în Alba
x close