Antena 3 Actualitate Florin Cîţu: Nu luăm în calcul o carantinare generală. Mergem spre relaxare, cu condiţia să ne vaccinăm cu toţii

Florin Cîţu: Nu luăm în calcul o carantinare generală. Mergem spre relaxare, cu condiţia să ne vaccinăm cu toţii

de Adrian Iclozan    |    07 Apr 2021   •   16:05
Florin Cîţu: Nu luăm în calcul o carantinare generală. Mergem spre relaxare, cu condiţia să ne vaccinăm cu toţii
Sursa foto: hepta

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări, miercuri, că autoritățile nu iau în calcul o carantină generală. Precizarea premierului vine la scurt timp după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a spus că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

"Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment. Am spus că nu va exista în România un lockdown generalizat, nu va exista nicio carantinare.

Mergem, așa cum vedeți, în direcția relaxării, dar cu această condiție - să ne vaccinăm cu toții. Este foarte important să înțelegem - 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm. Altfel nu avem șanse”, spune Florin Cîțu.

El precizează că a avut o discuție cu Andreea Moldovan, după ce aceasta a spus că este de părere că două săptămâni de carantină națională „ar face minuni”.

„Am avut o discuție cu doamna secretar de stat și doamna secretar de stat dădea un exemplu teoretic.

Anul trecut toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuța despre virus - două săptămâni trebuie să stai în casă, 14 zile, pentru a scăpa de virus.

Era o discuție teoretică, nu era ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, a spus prim-ministrul.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni"

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a explicat motivul pentru care două săptămâni de carantină naţională ar putea face minuni în ceea ce priveşte stoparea infectărilor cu coronavirus.

"Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni", a spus Andreea Moldovan la DigiFM, potrivit Digi24.

Andreea Moldovan a afirmat faptul că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată au fost eficiente, tocmai pentru că au contribuit la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

"Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate.

Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu", a mai explicat Moldovan.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu carantinare generală

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close