Antena 3 Coronavirus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni"

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni"

de Alin Tarnovschi    |    07 Apr 2021   •   10:33
Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: "Două săptămâni de carantină naţională ar face minuni"
Sursa foto: Hepta

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a explicat motivul pentru care două săptămâni de carantină naţională ar putea face minuni în ceea ce priveşte stoparea infectărilor cu coronavirus.

"Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni", a spus Andreea Moldovan la DigiFM, potrivit Digi24.

Andreea Moldovan a afirmat faptul că noile restricții valabile în weekend în zonele cu o rată de incidență ridicată au fost eficiente, tocmai pentru că au contribuit la o scădere a numărului de cazuri de COVID-19.

"Carantina sperie ca termen, însă dacă am fi fiecare dintre noi conștienți să evităm acele aglomerații care ne expun clar la un risc, în primul rând pe noi și în al doilea rând pe cei din jurul nostru, lucrurile ar putea fi mult mai ușor manageriate.

Am spus și repet, cred că depinde de fiecare dintre noi ca după un an de pandemie să știm ce este bine de făcut și ce nu", a mai explicat Moldovan.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a explicat că înţelege cât de grea este o decizie cu privire la carantina naţională, în special pentru cetăţeni.

"Este o decizie dificilă și care ar fi cu siguranță greu acceptată, în primul rând de către populație, pentru că ne e teamă de constrângeri și de limitări și înțeleg asta. În al doilea rând, într-adevăr sunt sectoare care trebuie să funcționeze mai departe.

Repet, cred că depinde de fiecare dintre noi, nu trebuie ca niște lucruri să fie impuse, suntem deja la un an de pandemie, nu mai este ceva nou și necunoscut cum era acum un an", a conchis secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close