Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu anunţă când se vor încheia negocierile din Coaliţie. Dan Barna: "Nimeni nu e pe deplin fericit!"

Florin Cîţu anunţă când se vor încheia negocierile din Coaliţie. Dan Barna: "Nimeni nu e pe deplin fericit!"

Florin Cîțu, candidatul la funcţia de prim-ministru susținut de PNL, USR PLUS și UDMR a anunţat, sâmbătă, apropiata finalizare a negocierilor între formaţiunile partenere.

Florin Cîţu anunţă când se vor încheia negocierile din Coaliţie. Dan Barna: "Nimeni nu e pe deplin fericit!"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    19 Dec 2020   •   20:40

Acestea ar urma să se încheie duminică sau luni. Potrivit lui Cîţu, au fost agreate capitole din programul de guvernare între echipele celor 3 formaţiuni.

"Sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând, cu impact imediat pentru România. Din estimările noastre, cred că terminăm programul de guvernare mâine (duminică) sau cel târziu luni și apoi să putem să avem mai rapid un nou Guvern și să putem să luăm aceste măsuri. (...) Încă nu am discutat (despre consultările de la Cotroceni - n.r.). Întâi să terminăm negocierile aici", a precizat el.

Președintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, la rândul său, că obiectivul celor trei parteneri este de a avea învestit un guvern până la Crăciun.

"Nimeni nu este pe deplin fericit, nimeni nu este pe deplin nefericit. Sperăm că duminică, cel târziu luni, cum a spus și domnul premier, vom avea programul de guvernare finalizat. Obiectivul pe care îl avem cu toții în vedere este să avem un Guvern până la Crăciun sau între Crăciun și Revelion", a adăugat Barna.

Coaliţia în care "nimeni nu e fericit" i-a pus partidul în cap lui Ludovic Orban

PNL s-a divizat după ce Ludovic Oban a ales să cedeze portofolii extrem de impotante din viitorul Executiv pentru a-şi asigura funcţia de şef al Camerei Deputaţilor, funcţie convenită chiar cu Klaus Iohannis în schimbul demisiei din funcţia de premier.

Astfel, pentru a se asigura că partenerii de coaliţie, respectiv USR-PLUS şi UDMR nu vor râvni la funcţia promisă, respectiv cea de şef al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a cedat trei ministere extrem de importante: Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Fondurilor Europene.

Liderii PNL din zona Ardealului, respectiv Emil Boc şi Ilie Bolojan, precum şi Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, şi-au arătat nemulţumirea faţă de rezultatele negocierilor.

Nemulţumirile cele mai mari sunt legate de faptul că primarii din zona Ardealului, în frunte cu Emil Boc, care vrea să construiască inclusiv metrou la Cluj-Napoca, nu vor mai avea acces la bani pentru a pune în practică proiecte importante de infrastructură.

Nemulţumiţii convoacă BPN, Orban îl anulează

Potrivit unor surse, Ludovic Oban i-ar fi sunat pe liderii de filiale din Ardeal şi ar mai fi potolit spiritele, una dintre promisiuni fiind reprezentată de Ministerul de Interne. Astfel, un lider politic din Ardeal sau cineva propus de liderii de acolo ar urma să preia şefia MAI.

Sâmbătă după-amiază, scandalul din PNL s-a amplificat odată cu convocarea unei şedinţe a Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL de către tabăra nemulţumiţilor, în timp ce Ludovic Orban a anunţat că această convocare nu s-a realizat în mod statuar.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Dan Barna Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close