Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, despre criza locurilor la ATI: Trebuie să creștem la 1600 de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții

Florin Cîțu, despre criza locurilor la ATI: Trebuie să creștem la 1600 de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții

Premierul Florin Cîțu a vorbit marți despre criza locurilor la ATI, spunând că se dorește creșterea la 1600 a numărului de paturi, iar ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții în acest sens.

Florin Cîțu, despre criza locurilor la ATI: Trebuie să creștem la 1600 de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții
de Georgiana Adam    |    16 Mar 2021   •   13:33

„Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. Ieri, știu că au avut o întâlnire. N-am avut o discuție cu ministrul Sănătății pe această temă, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situație reală”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă, la Craiova.

Premierul Florin Cîțu a mai explicat că obiectivul Guvernului este ca până la finalul lunii septembrie să fie vaccinați 10,4 milioane de români, ceea ce înseamnă 70% din populația activă. Specialiștii susțin că procentul de 70% ar asigura imunizarea de masă în fața virusului.

”Acum un an de zile intram în stare de urgență și am trecut prin această perioadă pentru că am reușit să investim. Provocarea pentru fiecare demnitar a fost să ținem oamenii sănătoși, iar dacă reușești asta, atunci ai o economie puternică.

Investim, producem, ca să putem să avem resurse pentru sănătate

Dacă vrem să păstrăm economia deschisă, depinde doar de noi. Economia merge în direcția în care ne dorim cu toții și nu sunt adeptul unor restricții dure.

Campania de vaccinare merge bine, pentru dozele pe care le avem până acum. De fiecare dată când a apărut posibilitatea suplimentării dozelor noi am acceptat.

Obiectivul nostru este ca până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei”, a spus premierul.


În fiecare zi un nou oraș intră în scenariul roșu

Premierul Florin Cîțu a atras atenția că în fiecare zi un nou oraș intră în scenariul roșu.

„În fiecare zi avem un oraș nou care trece peste acel prag de 3 la ie și dacă vrem să păstrăm economia deschisă depinde doar de noi. Am relaxat condițiile în prima parte a anului și atunci am spus clar că dacă vrem să rămână așa trebuie să păstrăm această condiție. Din păcate nu toată lumea a înțeles acest lucru și astăzi vedem”, a spus Florin Cîțu.

Acesta a spus că nu este adeptul unor restricții mai dure, dar totul depinde de fiecare cetățean în parte.

„Eu nu sunt adeptul introducerii unor restricții dure și vreau să păstrăm economia deschisă, dar depinde doar de noi să facem acest lucru”, a mai spus Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close