Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu a venit la Senat pentru a citi dosarul vaccinurilor, în baza căruia Parlamentul îl va da pe mâna procurorilor DNA

Florin Cîțu a venit la Senat pentru a citi dosarul vaccinurilor, în baza căruia Parlamentul îl va da pe mâna procurorilor DNA

Fostul premier Florin Cîțu a ajuns astăzi la Comisia Juridică din Senat pentru a-și studia dosarul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în cazul achiziției vaccinurilor de un miliard de euro în timpul pandemiei de COVID.

de Vasile Marcu    |    27 Noi 2023   •   14:50

Cîțu nu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor care-l așteptau pe holul Senatului.

El a intrat în sala comisiei însoțit de avocatul său.

Alături de Cîțu, în vizorul DNA sunt și foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Citește și: Dosarul vaccinurilor | DNA: 52 de milioane de doze de vaccin au fost cumpărate inutil

"Fostul premier Cîțu a venit pentru a studia cele patru volume trimise de săptămâna trecută de procurorii anticorupție. În timp ce fostul șef de guvern se va afla aici doar astăzi, membrii comisiei au timp astăzi, mâine și poimâine până miercuri dimineața pentru a consulta documentele întocmite de procurori.

Potrivit unor surse parlamentare, miercuri dimineață, la ora 10, va fi convocată ședința Comisiei juridice pentru un raport pe solicitarea procurorilor anticorupție, de încuviințare a urmăririi penale, iar la ora 12 va fi votul în plen.

Se estimează că acest parcurs al procedurii de încuviințare a urmăririi penale va fi fără probleme, pentru că inclusiv parlamentarii PNL, colegi de partid cu Cîțu, au spus că vor vota favorabil solicitarea procurorilor.

Întrucât Cîțu și ceilalți doi miniștri sunt foști membri ai executivului, cererea procurorilor trebuie aprobată și de președintele României. Până la ora 14, ora acestei relatări, Klaus Iohannis nu încuviințase, încă, această solicitare", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Marcu.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close