Antena 3 CNN Actualitate Va fi sau nu vaccinarea obligatorie? Florin Cîțu a făcut anunțul cu scurtă vreme în urmă

Va fi sau nu vaccinarea obligatorie? Florin Cîțu a făcut anunțul cu scurtă vreme în urmă

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Executivul ar urma să introducă obligativitatea vaccinării anti-COVID-19.

Va fi sau nu vaccinarea obligatorie? Florin Cîțu a făcut anunțul cu scurtă vreme în urmă
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    15 Feb 2021   •   11:50

„Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie. Nu se pune așa ceva în discuție”, precizează Florin Cîțu.

Premierul a menționat că informațiile vehiculate în spațiul public se bazează pe un proiect de lege introdus în Parlament în urmă cu trei ani.

„Nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Acel proiect este un copy/paste al politicilor de acum trei ani”, a mai spus premierul. 

Reacția premierului vine după ce, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora vaccinarea ar putea deveni obligatorie.

Proiect de buget: "Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei"

"Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. 

În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri", se arată în textul proiectului de buget.

Legea Vaccinării, trimisă în Parlament de Guvernul Tudose, în anul 2017

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament de Guvernul Tudose, în anul 2017. Ea a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, unde au fost introduse zeci de amendamente.

Ministerul Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, a reacţionat prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Reacţia Ministerului Sănătăţii la vaccinarea obligatorie

"Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. 

Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni. Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. 

Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale", a transmis Bogdan Oprea.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu vaccinare
Parteneri
Horoscop 30 septembrie 2023. Taurii sunt atenți la detalii
x close