Antena 3 CNN Actualitate Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie. Reacţia Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie. Reacţia Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie, după cum se arată în proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii. 

Vaccinarea populaţiei ar putea deveni obligatorie. Reacţia Ministerului Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    14 Feb 2021   •   15:57

Mai exact, acesta conţine o prevedere potrivit căreia se fac "demersuri" pentru vaccinarea obligatorie a populaţiei, potrivit gandul.ro.

În paragraful respectiv scrie că se fac demersuri pentru adoptarea legii care va obliga ministerul să stabilească un calendar de vaccinare și să cumpere seruri.

Proiect de buget: "Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei"

"Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. 

În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri", se arată în textul proiectului de buget.

Legea Vaccinării, trimisă în Parlament de Guvernul Tudose, în anul 2017

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament de Guvernul Tudose, în anul 2017. Ea a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, unde au fost introduse zeci de amendamente.

Ministerul Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, a reacţionat prin purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Reacţia Ministerului Sănătăţii la vaccinarea obligatorie

"Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. 

Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni. Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. 

Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale", a transmis Bogdan Oprea.


 

×
Parteneri
Cod portocaliu de vreme severă în 16 judeţe
x close