Antena 3 CNN Actualitate Focar de coronavirus la cel mai mare spital din Vaslui! 16 angajați au fost infectați

Focar de coronavirus la cel mai mare spital din Vaslui! 16 angajați au fost infectați

Un focar de coronavirus a fost înregistrat la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, unde 16 angajați au fost infectați cu noul coronavirus.

Focar de coronavirus la cel mai mare spital din Vaslui! 16 angajați au fost infectați
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    26 Aug 2020   •   12:40

Directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat pentru Mediafax că este vorba de 8 asistente medicale și 8 infirmiere ale căror teste au ieșit pozitive la Sars – Cov -2.

Aceasta a spus că urgențele din secție sunt asigurate cu personalul neinfectat. La nivelul secției au avut loc și acțiuni de dezinfectare ale spațiilor.

De ce se fac teste puține de COVID-19 în România

În România se fac şi acum teste puţine de COVID, raportat la numărul populaţiei. Deşi avem echipamentele necesare şi capacitatea de testare este mare, dovadă că doar în ultimele 24 de ore s-au efectuat peste 24 de mii de teste, birocraţia stă încă o dată în calea sănătăţii oamenilor, precum şi lipsa specialiştilor.

Coronavirus în România, 25 august 2020. Număr RECORD de decese! Câte cazuri au fost raportate astăzi

Până marți, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

1.060 de cazuri noi din 20.479 teste efectuate!

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 732 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: focar coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close