Antena 3 CNN Coronavirus De ce se fac teste puține de COVID-19 în România

De ce se fac teste puține de COVID-19 în România

În România se fac şi acum teste puţine de COVID, raportat la numărul populaţiei. Deşi avem echipamentele necesare şi capacitatea de testare este mare, dovadă că doar în ultimele 24 de ore s-au efectuat peste 24 de mii de teste, birocraţia stă încă o dată în calea sănătăţii oamenilor, precum şi lipsa specialiştilor.

De ce se fac teste puține de COVID-19 în România
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Aug 2020   •   20:45

În acest context biochimiştii acuză dezinteres şi lipsă de implicare din partea autorităţilor sanitare şi spun că, deşi fac aceeaşi muncă, sunt plătiţi cu jumătate din salariul medicilor. Iar condiţiile de muncă sunt de cele mai multe ori greu de suportat.

Constanța Popa, președinte Ordinul Biologilor și Biochimiștilor: ”E lipsă de implicare!”

Cred ca în general este o neînțelegere și, probabil, o lipsă de implicare a celor care ar trebui să facă acest lucru. Pentru că este important să se știe totuși că noi, în condițiile în care facem aceeași munca ca și colegii noștri medici pentru COVID-19, avem mai puțin de jumătate din salariul medicului.

De ce se fac teste puține de COVID-19 în România

Se lucrează în ture de 12 ore sâmbăta și duminca, în cond ițiile în care lucreză ca în saună, pentru ca nu ai voie să deschizi aerul condiționat. Lucrezi în hotă, cu tot echipamentul de protecție. Deci cred că este pur și simplu o lipsă de solidaritate profesională între colegi și o disfuncționalitate la nivelul fiecărei unități sanitare”, a declarat ea.

Coronavirus în România, 25 august 2020. Număr RECORD de decese! Câte cazuri au fost raportate astăzi

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

1.060 de cazuri noi din 20.479 teste efectuate

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 732 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.367  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Citiți și:

Monica Pop: „NUMAI panică, sperieturi, cazuri grave, morți, deși cei mai mulți pacienți s-au vindecat”

×
Subiecte în articol: teste coronavirus
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close