Antena 3 CNN Actualitate Focuri de armă la graniţa României cu Serbia, pentru capturarea unui traficant de ţigări

Focuri de armă la graniţa României cu Serbia, pentru capturarea unui traficant de ţigări

Focuri de armă la graniţa României cu Serbia, pentru capturarea unui traficant de ţigări
05 Aug 2010   •   08:50

Poliţiştii de frontieră români din Caraş-Severin au reuşit să facă miercuri noapte una dintre cele mai mari capturi de ţigări de contrabandă din ultimii ani. Nu înainte, însă, de a trage 25 de cartuşe spre contrabandişti.

Totul a pornit în momentul în care grănicerii români care patrulau în zona verde a graniţei au văzut un tractor venind dinspre Serbia spre România. Tractorul nu prea avea ce să caute pe acolo, aşa că grănicerii au încercat să-l oprească. Numai că bărbatul care îl conducea a făcut cale întoarsă şi a încercat să fugă.

După nenumărate somări, poliţiştii au deschis focul. Însă nu gloanţele au oprit tractorul, ci şanţul care delimitează graniţa celor două ţări. După ce roţile utilajului au rămas împotmolite, bărbatul a rupt-o la fugă şi a trecut graniţa înapoi în Serbia.

Poliţiştilor nu le-a venit să creadă când au văzut sutele de pachete de ţigări aşezate în saci. Şoferul tractorului a ales să abandoneze încărcătura preţioasă pentru a scăpa cu viaţă.

În total, în remorcă erau 40 de baxuri de ţigări, adică 50.000 de pachete. Dacă transportul ar fi reuşit, contrabandiştii ar fi câştigat în jur de 350.000 de lei.

Pe remorca tractorului se puteau vedea cu ochiul liber urmele acţiunii în forţă a grănicerilor. Câteva din cele 25 de cartuşe trase de ei au reuşit să spargă un cauciuc şi să găurească remorca. Şoferul tractorului a reuşit să scape ca prin urechile acului.

Acum autorităţile române aştepată ca şi cele sârbe să-şi facă datoria. Ei speră ca vinovatul şi complicii săi să fie extrădaţi în cel mai scurt timp.

Observator


×
Subiecte în articol: Serbia România granita arma focuri captura tigari
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close