x close

Fost președinte al CCR, despre noile propuneri de miniștri: Iohannis îi poate refuza fără nicio problemă. Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară votul pentru remaniere

12 Sep 2019   •   13:54
Fost președinte al CCR, despre noile propuneri de miniștri: Iohannis îi poate refuza fără nicio problemă. Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament să ceară votul pentru remaniere Exclusiv

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament și să ceară votul pentru remaniere, deoarece componența politică a Guvernului s-a schimbat.

Augustin Zegrean a explicat că președintele Klaus Iohannis poate refuza propunerile de miniștri și poate invoca motivul că actuala componența politică a Guvernului s-a schimbat.

„ALDE a anunțat prin vocea președintelui cu câteva zile în urmă că ei se retrag de la guvernare. Partidul ALDE nu mai face parte din Guvern, chiar dacă premierul a propus acum trei persoane din ALDE. Constituția vorbește de partide, nu de persoane. Președintele va putea să refuze aceste numiri fără nicio problemă. Premierul trebuie să meargă în Parlament să obțină aprobare pentru această remaniere. Nu înțeleg de ce se teme pentru că are nevoie de o majoritate simplă de voturi”, a precizat Augustin Zegerean, într-o intervenție telefonică la Antena 3. 

Citeşte mai multe despre:

viorica dancila CCR Augustin Zegrean parlament
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati