Antena 3 CNN Actualitate Fosta şefă al SGG a pierdut procesul intentat instituţiei: Daniela Andreescu trebuia să îl dea în judecată pe Emil Boc

Fosta şefă al SGG a pierdut procesul intentat instituţiei: Daniela Andreescu trebuia să îl dea în judecată pe Emil Boc

Fosta şefă al SGG a pierdut procesul intentat instituţiei: Daniela Andreescu trebuia să îl dea în judecată pe Emil Boc
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2012   •   11:00

Fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a pierdut, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul privind revocarea sa din funcţie, informează Mediafax. Instanţa a stabilit că Andreescu trebuia să-l cheme în judecată pe Emil Boc, şi nu întreaga instituţie.
   
Curtea de Apel Bucureşti a judecat miercuri acţiunea Danielei Andrescu în care a cerut anularea deciziei prin care a fost îndepărtată din funcţia de şef al SGG şi în care pârât este Guvernul, prin premierul Emil Boc.
   
Consilierul juridic al Guvernului a formulat două excepţii, respectiv excepţia lipsei calităţii procesuale a Guvernului în raport de solicitările făcute în acţiunea Danielei Andrescu şi excepţia prematurităţii introducerii acţiunii.
   
În cazul primei excepţii, reprezentantul Guvernului le-a explicat judecătorilor că în raport de ceea ce cere Andrescu în acţiunea sa, în judecată nu trebuia chemată instituţia, ci doar fostul prim-ministru Emil Boc.
   
În ce priveşte cea de-a doua excepţie, consilierul juridic a argumentat că Daniela Andreescu nu a aşteptat termenul legal prevăzut de normele legale în vigoare şi că a introdus mult prea devreme acţiunea.
   
După deliberări, Curtea de Apel Bucureşti a decis că Daniela Andreescu trebuia să-l cheme în judecată doar pe Emil Boc, admitând astfel prima excepţie făcută de apărarea Guvernului.
   
Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de toate părţile din proces la instanţa supremă.
   
Citeşte şi Boc: Am decis revocarea din funcţie a doamnei Andreescu, şefa Secretariatului General al Guvernului

Andreescu: Instanţa să clarifice dacă am comis o eroare la SGG şi dacă am fost revocată corect

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close