Antena 3 CNN Actualitate Andreescu: Instanţa să clarifice dacă am comis o eroare la SGG şi dacă am fost revocată corect

Andreescu: Instanţa să clarifice dacă am comis o eroare la SGG şi dacă am fost revocată corect

Andreescu: Instanţa să clarifice dacă am comis o eroare la SGG şi dacă am fost revocată corect
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    31 Ian 2012   •   15:58

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a declarat că a decis să-l acţioneze în instanţă pe premierul Boc şi conducerea ANI, pentru că instanţa este în măsură să clarifice dacă a comis o eroare la conducerea SGG şi dacă modul de revocare din funcţie a fost corect, informează Mediafax.

"Consider că instanţa este cea în măsură să clarifice dacă am făcut cumva o eroare la conducerea Secretariatului General al Guvernului şi să lămurească dacă modul de revocare a fost corect", a spus Andreescu.

Fostul şef al SGG apreciază că revocarea din funcţie ar fi trebuit decisă doar în baza unei sentinţe judecătoreşti, emisă în urma anchetelor derulate de Agenţia Naţională de Integritate.

Andreescu susţine totodată că, în luna decembrie, a fost înştiinţată că trebuie să primească un act din partea ANI, cu confirmare de primire, document care a fost însă retras înainte să îl ridice, iar după o săptămână aceeaşi instituţie a anunţat că există suspiciunea de conflict de interese în cazul său.

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibilă şi a dat în judecată şi Guvernul, prin premierul Emil Boc, cerând totodată anularea deciziei prin care a fost revocată din funcţie.

Daniela Andreescu a fost demisă, după ce Antena 3 a dezvăluit că mai mulţi membri ai familiei sale ocupă spaţii RA-APPS.

Citeşte şi Avocatul lui Andreescu: Emil Boc a făcut un abuz în serviciu, când a demis-o pe şefa SGG.

Mihai Gâdea: Am primit mesaje de ameninţare de la soţul Danielei Andreescu. Fac plângere penală împotriva lui Aurel Teodorescu.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close