Antena 3 CNN Politică Daniela Andreescu l-a dat în judecată pe premierul Boc. Fosta şefă SGG vrea să fie reangajată

Daniela Andreescu l-a dat în judecată pe premierul Boc. Fosta şefă SGG vrea să fie reangajată

Daniela Andreescu l-a dat în judecată pe premierul Boc. Fosta şefă SGG vrea să fie reangajată
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    31 Ian 2012   •   15:10

Fosta şefă a Secretariatului General al Guvernului (SGG), Daniela Andreescu, a dat în judecată Guvernul României, cerând anularea actului administrativ prin care a fost demisă de la SGG.

Daniela Andreescu a dat în judecată şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru raportul privind incompatibilitatea sa.

Daniela Andreescu a fost demisă, după ce Antena 3 a dezvăluit că mai mulţi membri ai familiei sale ocupă spaţii RA-APPS.

Acţiunea de anulare a deciziei prin care a fost îndepărtată din funcţia de şef al SGG şi în care pârât este Guvernul, prin premierul Emil Boc, a fost depusă pe 13 ianuarie, având primul termen de judecată pe 7 martie.

Cea de-a doua acţiune, care are ca obiect "anulare act administrativ raport evaluare nr.2277/G/IIdin 16.01.2012 ANI", a fost depusă pe 25 ianuarie, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 23 martie.

Pe 16 ianuarie, ANI a anunţat că fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, impunându-se declanşarea procedurilor de anulare a contractelor încheiate de fostul demnitar.

 


Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Daniela Nicoleta Andreescu, fost secretar general al Guvernului României în perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011.

"Demiterea Danielei Andreescu s-a făcut intempestiv, după o şedinţă de guvern, fără să existe un document care să arate că şi-a încălcat atribuţiile publice. Nu rezultă din analiza ANI că este o incompatibilitate între atribuţiile ei şi decizia domnului Boc", a declarat avocatul Danielei Andreescu, Doru Giugula, într-o intervenţite telefonică la Antena 3.
 



Citeşte şi Avocatul lui Andreescu: Emil Boc a făcut un abuz în serviciu, când a demis-o pe şefa SGG.

Andreescu: Instanţa să clarifice dacă am comis o eroare la SGG şi dacă am fost revocată corect

Mihai Gâdea: Am primit mesaje de ameninţare de la soţul Danielei Andreescu. Fac plângere penală împotriva lui Aurel Teodorescu.










×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close