Antena 3 CNN Actualitate Fosta soție a lui Condrea confirmă o investigație a lui Tolo.ro. Codurile de achiziții se falsificau, conturile Hexi se umpleau

Fosta soție a lui Condrea confirmă o investigație a lui Tolo.ro. Codurile de achiziții se falsificau, conturile Hexi se umpleau

Fosta soție a lui Condrea confirmă o investigație a lui Tolo.ro. Codurile de achiziții se falsificau, conturile Hexi se umpleau
de M.Z.    |    14 Iun 2016   •   00:39

Fosta soție a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a spus luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, că știa că se practică falsificarea codurilor în sistemul sanitar.

”Am văzut cu ochii mei. (...) Nu erau codurile falsificate de Condrea, ci de managerii de spital care băgau în afară de detergenții de vase din blocul operator, și dezinfectanții pe același cod de cosmetice”, a spus fosta soție a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, luni, într-un interviu la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Acest lucru se întâmpla înainte de 2008, când Laura Georgescu și Flori Dinu - directorul Hexi - se ocupau de vânzări în companie.

Declarația Laurei Georgescu confirmă astfel o investigație de pe site-ul Tolo.ro, potrivit căreia ”sistemul de achiziții publice a fost trucat! O companie care a analizat datele SEAP în detaliu arată că, în loc de 123 de milioane de lei cât ne-au spus autoritățile, spitalele au cumpărat în cinci ani dezinfectanți de 225 de milioane de lei”.

”Firmele și spitalele sau unitățile militare sau penitenciarele au folosit multe coduri CPV pentru a defini același produs: dezinfectanții!”. Astfel, „mână în mână cu managerii de spital, Condrea a vândut Thor, Suprasept și celelalte pe SEAP drept `Produse de machiaj`, `Aldehidă`, `Enzime` și `Antihemoragice`”, scrie Tolo.ro.

În vocabularul achizițiilor publice, pe baza unui cod CPV, un producător, de oriunde, poate participa pe tot teritoriul Europei la licitații.

”Dar Condrea a fost unic. În materie de dezinfectanți, Hexi este campioana mistificării procesului prin folosirea a 86 de coduri diferite! Hexi își încadrează produsele nu doar la Dezinfectanți, ci și la Aerosoli, Fungicide, Agenți organici tensioactivi, Produse de curățat pentru podele, Produse de machiaj, Produse de sterilizare a aerului și tot așa. 86 de coduri!”, mai scrie Tolo.ro.

Exemplu:

Un biocid precum Thor, cel diluat de trei ori, ajunge să fie încadrat la:

– Produse chimice anorganice de bază.
– Aerosol.
– Dezinfectanți.
– Produse de sterilizare a aerului.
– Agenți organici tensioactivi
, potrivit sursei amintite.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit pe 22 mai, într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului. Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Citiți și Probe din mașina distrusă a lui Condrea, uitate de anchetatori la locul accidentului. Ce au găsit acolo jurnaliștii Antena 3

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close