x close

Fostul director al Spitalului ”Malaxa”, Florin Secureanu, rămâne în arest

de M.Z.    |    16 Dec 2016   •   18:16
Fostul director al Spitalului ”Malaxa”, Florin Secureanu, rămâne în arest 418

Fostul director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu rămâne în arest preventiv, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti i-au respins vineri contestaţia în dosarul în care este acuzat de DNA de luare de mită şi delapidare

Pe 10 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului manager de spital, însă Florin Secureanu a făcut contestaţie şi le-a cerut judecătorilor să îl pună în libertate. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia, decizia fiind definitivă. 

Potrivit DNA, Florin Secureanu a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care, timp de peste şapte ani, a sustras aproape zilnic sume de bani din casieria unităţii medicale pe care a condus-o. 

"Suspectul Secureanu Adrian Florin a deţinut funcţia de manager al Spitalului clinic 'Nicolae Malaxa' din Bucureşti, în perioada 2007 până la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. În perioada mai 2009 - noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului", susţin procurorii. 

Anchetatorii mai arată că s-au emis facturi pentru un număr de 1.075 de zile, ceea ce ar însemna că directorul şi-a însuşit în 1.075 de zile sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală astfel delapidată a fost evaluată la 1.944.594 de lei, care reprezintă prejudiciul cauzat unităţii medicale. 

"Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituţiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar-contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ) să întocmească în fals documente justificative (facturi şi chitanţe). În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăţi comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT şi prestatori de servicii de reparaţii şi mentenanţă calculatoare ai spitalului", menţionează DNA. 

Din cercetări a rezultat că, în realitate, cele două societăţi nu au avut niciodată contracte cu Spitalul "Malaxa", nu au prestat niciun serviciu şi nu au livrat niciun fel de bunuri instituţiei publice. 

Procurorii mai susţin că în perioada 20 mai 2011 - noiembrie 2016, în mod repetat, Florin Secureanu a pretins unei societăţi comerciale, care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul, să-i plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară. Astfel, societatea respectivă a plătit unei agenţii de turism peste 800.000 de lei pentru 470 de deplasări ale suspectului şi ale apropiaţilor săi. 

"Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului şi apropiaţii săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziţionarea de bilete de avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinaţiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât şi în România", mai spune DNA. 

Fostul manager al spitalului Malaxa din București, Florin Secureanu, este urmărit penalîn urma dezvăluirilor făcute de o anchetă a Gazetei Sporturilor. Secureanu este acuzat de luare de mită și de delapidare, prejudiciul fiind de mai bine de 400.000 de euro.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Florin Secureanu arest luare de mita delapidare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati