x close

Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac a fost condamnat la trei ani de închisoare

de S.T.    |    08 Dec 2016   •   15:06
Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac a fost condamnat la trei ani de închisoare Foto: pixabay.com

Fostul ministru francez al bugetului Jerome Cahuzac a fost condamnat joi la trei ani de închisoare, fără posibilitate de eliberare condiţionată, pentru fraudă fiscală şi spălare de bani, de un tribunal corecţional din Paris, transmit AFP şi Reuters.

Cahuzac a mai primit cinci ani de interzicere a dreptului de a candida pentru o funcţie publică.

Jerome Cahuzac, 64 de ani, fost ministru socialist al bugetului şi responsabil cu lupta împotriva fraudei fiscale, a fost constrâns să demisioneze în 2013 pentru că a ascuns deţinerea unui cont bancar în Elveţia.

El risca șapte ani de închisoare, o amendă de 2 milioane de euro şi interzicerea unor drepturi civile.

În acelaşi proces, fosta soţie a lui Cahuzac, Patricia, a fost condamnată la doi ani de închisoare, iar banca geneveză Reyl a fost obligată să achite o amendă de 1,875 milioane de euro pentru că a fost „instrumentul disimulării bunurilor” de către Jerome Cahuzac.

Jerome Cahuzac, de profesie chirurg estetician specializat în implanturi de păr şi consultanţă pentru companii farmaceutice, a fost numit ministru al bugetului în 2012 de către Hollande, devenit preşedinte după o campanie în care promisese o guvernare fără reproş după acuzaţiile de corupţie din mandatele predecesorilor săi.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati