Antena 3 CNN Actualitate Fostul preşedinte al ANRP a fost reţinut pentru luare de mită şi spălare de bani

Fostul preşedinte al ANRP a fost reţinut pentru luare de mită şi spălare de bani

Fostul preşedinte al ANRP a fost reţinut pentru luare de mită şi spălare de bani
de S.T.    |    20 Mar 2014   •   16:50

Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Cătălin Dumitru a fost reţinut de procurorii DNA Oradea, pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de fiul acestuia, acuzat de complicitate la cele două intracţiuni. 

Potrivit ordonanţei de reţinere, în luna martie 2013, Cătălin Dumitru, vicepreşedinte Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor la aceea dată, a pretins de la un om de afaceri un milion de euro din totalul de 5.213.222 de euro pe care acesta ar fi urmat să o încaseze de la ANRP ca urmare a executării silite.

"În schimbul banilor, vicepreşedintele ANRP a susţinut că îşi va încălca atribuţiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care această persoană, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită", au precizat procurorii.

În 13 mai 2013, Cătălin Dumitru a primit de la omul de afaceri, prin intermediul fiului său, echivalentul sumei de un milion de euro, susţin procurorii.

×
Subiecte în articol: luare de mita spalare de bani
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close