Antena 3 CNN Actualitate Fostul șef CCR, Augustin Zegrean: La acest moment, nu mai avem guvern

Fostul șef CCR, Augustin Zegrean: La acest moment, nu mai avem guvern

Fostul șef CCR, Augustin Zegrean: La acest moment, nu mai avem guvern
de M.Z.    |    15 Iun 2017   •   12:23

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a explicat că, în acest moment, din punct de vedere constituțional, noi nu mai avem guvern, potrivit Știripesurse.ro.

”Premierul nu-și mai poate exercita atribuțiile pentru că nu mai are cu cine. Noi la acest moment nu avem Guvern, pentru că trebuie să ne uităm la Articolul 102, alineat 3 din Constituție, care ne arată din cine este compus Guvernul. 'Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri stabiliţi prin lege organică'. Noi, în acest moment, avem doar premier, pentru că miniștrii au demisionat cu toții”, a explicat Augustin Zegrean.

Totuși, Sorin Grindeanu are o soluție prin care ar putea să continue cu Guvernul, a precizat fostul președinte al CCR. ”Având în vedere că avem premier, acesta poate considera că a remaniat toți miniștrii acestui Cabinet și poate trimite președintelui propuneri pentru noi miniștri. În Constituție nu scrie câți miniștri poți remania, nu există o limită”, a mai precizat Zegrean.

Este război total între Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea. Grindeanu refuză să plece din fruntea Guvernului, deşi Comitetul Executiv al PSD, prezidat de Dragnea, a decis să îi retragă sprijinul politic

Consiliul Executiv Național al PSD (CExN) se va întâlni joi, la ora 14, unde se va stabili strategia cu care se va merge mai departe.

Criza politică se amplifică, după ce președintele Klaus Iohannis aruncă înapoi mingea în curtea PSD: nu pot fi demarate procedurile pentru numirea unui alt premier atâta timp cât un prim-ministru este încă în funcţie. Iar soluţiile sunt doar două: fie premierul îşi dă demisia, fie este demis printr-o moţiune de cenzură

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close