Antena 3 CNN Politică PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu. Toţi miniştrii Cabinetului au demisionat. Grindeanu: Nu demisionez

PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu. Toţi miniştrii Cabinetului au demisionat. Grindeanu: Nu demisionez

PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu. Toţi miniştrii Cabinetului au demisionat. Grindeanu: Nu demisionez
de M.Z.    |    S.T.    |    14 Iun 2017   •   21:38

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri seara că nu demisionează din funcţie.

El a precizat că va face acest lucru după ce preşedintele Iohannis va numi un premier de la PSD.

Motivele pentru care Sorin Grindeanu nu își dă demisia

PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

Toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni.

UPDATE 22.30 - Tăriceanu: Actualul Guvern a avut o performanță slabă. Retragerea sprijinului nu e un capriciu al cuiva

UPDATE 22.20 - Liviu Dragnea, după ședința CEx: Am luat act de anunţul primului-ministru că îşi va prezenta demisia; toţi membrii PSD din Guvern şi-au prezentat demisiile.

UPDATE 22.00 - PSD a convocat ședința pentru desemnarea unui nou premier.

Oferte de la PSD pentru Grindeanu, dacă demisionează

UDATE 21.38 - PSD a decis. S-a votat retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu va fi exclus din PSD dacă nu își dă demisia.

UPDATE - Premierul Sorin Grindeanu a declarat în cadrul CExN al PSD că-şi va da demisia din funcţie dacă are garanţia că preşedintele Klaus Iohannis numeşte tot un prim-ministru din Partidul Social Democrat, au precizat surse social-demicrate. 

Totuși, premierul a spus că şi Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze de la şefia partidului şi să-şi asume activitatea Guvernului, în condiţiile în care anumiţi miniştri din actualul Executiv au fost numiţi la propunerea sa. 

La plecarea de la Parlament, Grindeanu a spus că va face declaraţii la Guvern. 

UPDATE 20.52: Premierul Sorin Grindeanu a plecat din ședința CEx. Sorin Grindeanu nu a făcut nicio declarație, rezumându-se să spună că ”nu a fost niciun vot” în ședința CEx. Premierul ar urma să facă declarații puțin mai târziu, la Palatul Victoria.

UPDATE 19.30 - Sorin Grindeanu a anunţat în CExN că nu se retrage: În 20 de ani nu am avut campanie atât de agresivă ca în ultima lună(surse). ”A fost OUG 13 şi nu aţi făcut nimic, eraţi aceiaşi în CEx. L-am trezit pe Klaus Iohannis cu ordonanţa de urgenţă. Acum îi daţi Guvernul. De ce?”, a spus Sorin Grindeanu în şedinţa CExN, au relatat pentru News.ro surse din partid.

UPDATE 18.50 - Tăriceanu, despre evaluare: Cantitativ, Guvernul nu stă bine. ALDE a retras sprijinul politic pentru guvernul Grindeanu

UPDATE 18.10 - ALDE a decis, în şedinţa de miercuri, retragerea sprijinului politic acordat premierului Sorin Grindeanu, au declarat pentru News.ro surse din partid. 

UPDATE 17.29 - Gabriel Leș - ministrul Apărării, Tudorel Toader - ministrul Justiției și Augustin Jianu - ministrul Comunicațiilor, nu vor demisiona decât la cererea lui Sorin Grindeanu, care la rândul său refuză să demisioneze.

UPDATE 16.59 - Surse: Toți miniștrii PSD au demisionat. Premierul Grindeanu nu a renunțat la funcție

UPDATE 16.15 - Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a început, liderii social-democraţi urmând să stabilească ce decizie vor lua cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

La şedinţă participă şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precum şi o serie de miniştri. 

Principalul punct pe ordinea de zi este raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu, existând posibilitatea ca premierul să rămână fără sprijin politic din partea partidului.

Liviu Dragnea a spus, înaintea CEx, că el nu a cerut şi nu cere demisiile nimănui, că nu este certat cu premierul Sorin Grindeanu şi că nu este vorba despre ”probleme personale”, între ei fiind ”ţara”.

UPDATE 16.11 - Evaluarea Guvernului Grindeanu. Raportul lui Dragnea privind stadiul îndeplinirii programului de guvernare

UPDATE 15.56PSD Iași îl susține pe premierul Grindeanu

UPDATE 15.50 - Niciun ministru din cabinetul Grindeanu nu și-a prezentat oficial demisia din guvern.

Și președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut miniștrilor săi să își scrie demisiile.

UPDAE 15.43 - Radu Tudor: Eliminarea lui Grindeanu ascunde, de fapt, alte mecanisme. Dacă te lauzi cu cele mai bune rezultate, de ce să-ți dai jos guvernul

UPDATE 15.10 - Toți miniștrii din cabinetul Grindeanu au decis să-și dea demisiile în bloc, pentru a forța astfel demisia premierului Sorin Grindeanu, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Premierul Sorin Grindeanu spune, însă, că va merge mai departe și își va forma un nou guvern.

Două filiale din PSD sunt de partea lui Grindeanu, respectiv Caraș și Timiș.

 

Cabinetul Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, premier
Sevil SHHAIDEH, vicepremier şi Ministrul Dezvoltării Regionale
Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi Ministrul Mediului
Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne
Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
Gabriel Leş, ministrul Apărării
Viorel Ştefan, ministrul Apărării
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei
Petre Daea, ministrul Agriculturii
Pavel Năstase, ministrul Educaţiei
Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
Toma Petcu, ministrul Energiei
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor
Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri
Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
Ioan Vulpescu, ministrul Culturii
Adriana Petcu, ministrul Apelor şi Pădurilor
Şerban Valeca, ministrul Cercetării
Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor
Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului
Mircea Dobre, ministrul Turismului
Andreea Păstârnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni
Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social
Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul
Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene
Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

UPDATE 15.02 - Miniștrii PSD au început să ajungă la întâlnirea cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

UPDATE 15.01Ministrul Educației, Pavel Năstase: Mi se pare normal să fiu demis

UPDATE 14.41 - Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat pe toți miniștrii PSD din Guvernul Grindeanu la o întâlnire, miercuri, la ora 15, cu o oră înainte de CEx-ul partidului.

UPDATE 14.00 - Premierul Sorin Grindeanu are miercuri, la această oră, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al partidului, întâlniri cu liderii unor organizaţii judeţene social-democrate, printre care preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, cel de la Caraş Severin, Ion Mocioalcă, dar şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au declarat surse politice, potrivit News.ro.

UPDATE 13.33Premierul Grindeanu, susținut de USR. Deputat: Nu credeam vreodată că voi ajunge să spun acest lucru

UPDATE 13.25Fostul premier al lui Băsescu, Emil Boc, mesaj de susținere pentru Grindeanu: Nu aş vrea să fiu în locul lui.

UPDATE 13.18 - Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache: „Nu sunt în tabăra lui Dragnea, ci în cea a PSD-ului”

UPDATE 13.12 - Surse: Premierul Grindeanu va cere un congres extraordinar al PSD, la care să se decida soarta sa politică și a guvernului.

UPDATE 13.00 - În CEx-ul PSD, se va vota și excluderea lui Sorin Grindeanu din partid, în cazul în care premierul va refuza să accepte să-și prezinte demisia.

Grindeanu, însă, este pregătit să-l înfrunte pe Dragnea în CEx şi să spună că guvernul nu este al CEx-ului, ci al României şi are chiar şi înlocuitori pregătiţi în cazul în care Liviu Dragnea vrea să forţeze picarea Guvernului prin demisia mai multor miniştri care, de altfel, ar fi foarte jenaţi de situaţia în care ar fi fost puşi. 

UPDATE 12.45Fostul premier Victor Ponta a transmis, pe Facebook, o scrisoare-deschisă adresată social-democraților care participă la CEx-ul PSD, în care le cere să îl convingă pe Liviu Dragnea „să pună interesele PSD și ale României pe primul loc”.

UPDATE 12.10 - Premierul Sorin Grindeanu se așteaptă la o execuție publică în CEx-ul PSD de miercuri, potrivit unor surse citate de Antena 3.

În ședința social-democraților se va spune că, din programul de guvernare, nu toate măsurile au fost îndeplinite.

”Nu vreau ca PSD să plece de la guvernare”, ar fi spus șeful Executivului.

De asemenea, Grindeanu a mai spus că Guvernul este al României, nu al PSD.

Totodată, Sorin Grindeanu a mai precizat că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu i-a cerut direct demisia.

UPDATE 11.50 - Oamenii lui Liviu Dragnea i-au cerut lui Sorin Grindeanu să plece, potrivit unor surse citate de Antena 3, însă premierul a refuzat.

Premierul Sorin Grindeanu va face declarații după CEx-ul PSD, conform acelorași surse.

UPDATE 10.11 - Codrin Ștefănescu, despre scandalul din PSD: „Dragnea nu a vrut să-i ia capul lui Grindeanu”

----------------------------

Știrea inițială 09.44

Premierul Sorin Grindeanu și-a anulat programul oficial și miercuri, pentru a doua zi consecutiv, urmând să participe la Comitetul Executiv al PSD.

Sorin Grindeanu trebuia să participe la şedinţa Consiliului Naţional pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, dar a renunţat la această întâlnire.

Se va duce în schimb la şedința Comitetului Executiv al PSD, unde va tranşa soarta sa şi a guvernului pe care îl conduce. 

Este scandal fără precedent între Guvern şi partidul de guvernământ. În spaţiul public apar din ce în ce mai multe informaţii că actualul cabinet se îndreaptă cu paşi siguri spre o remaniere.

După ce Sorin Grindeanu ar fi refuzat să îşi dea demisia, se pare că Liviu Dragnea le-a promis deja mai multor lideri PSD posturi într-un eventual nou Guvern. Între timp, actualii miniştri aşteaptă cu demisiile în alb decizia Comitetului Executiv al PSD.

Cel putin unii miniştri sau chiar premierul însuși ar avea zilele numărate la Palatul Victoria. Până şi membrii executivului iau în calcul schimbarea echipei guvernamentale, mai ales că aceştia şi-au depus demisiile în alb încă din ziua învestirii pe funcţii.

Victor Ponta: „O demisie în alb este un fapt ilegal, înseamnă că îi șantajezi pe membrii Guvernului”

Administraţia Prezidenţială transmite că, până în prezent, Klaus Iohannis nu a discutat despre remanierea guvernamentală cu Liviu Dragnea.

Raportul evaluării miniştrilor şi a guvernului a fost finalizat de câteva zile, iar acesta va fi prezentat în şedinţa Comitetului executiv al PSD, unde se va tranşa între cele două posibilităţi vehiculate: remaniere sau schimbarea întregului Executiv. 

Citiți și Ponta, despre o cădere a Guvernului Grindeanu: Nu voi face așa ceva, indiferent ce decide "conducerea"

Cine i-ar putea lua locul lui Grindeanu. Variantele PSD pentru funcția de premier

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close