Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef Unifarm, care a plecat de la conducere în urma anchetei Antena 3, a fost pus de PNL pe listele Consiliului Judeţean Constanţa

Fostul şef Unifarm, care a plecat de la conducere în urma anchetei Antena 3, a fost pus de PNL pe listele Consiliului Judeţean Constanţa

Informaţii bombă ies la iveală despre fostul director al Unifarm, care şi-a dat demisia în urma anchetei Antena 3 în care a fost scos la iveală faptul că echipamente medicale de 800 de milioane de lei zac în depozitele companiei, fără să fie date populaţiei. Ionuţ Cornel Ionescu a fost pus de PNL pe listele pentru Consiliul Judeţean Constanţa.

Fostul şef Unifarm, care a plecat de la conducere în urma anchetei Antena 3, a fost pus de PNL pe listele Consiliului Judeţean Constanţa
de Sergiu Cora    |    Sabrina Preda    |    28 Oct 2020   •   07:15

O nouă anchetă semnată de jurnaliştii Antena 3, Sergiu Cora şi Sabrina Preda, arată că fostul director al Unifarm, Ionuţ Cornel Ionescu a fost pus de PNL pe listele pentru Consiliul Judeţean Constanţa şi va primi o funcţie de conducere în cadrul instituţiei.

După ancheta de proporţii a Antenei 3, s-a declanşat cutremur în conducerea Companiei Naţionale Unifarm. Ionuţ Ionescu, directorul general interimar al companiei, omul care de patru luni ţine activitatea blocată, a refuzat să mai rămână pe post.

Practic, Ionescu îşi putea prelungi mandatul de interimar dar a refuzat în faţa Consiliului de Administraţie. Tot după ancheta Antena 3, mai mulţi angajaţi ai companiei au decis să vorbească despre interesele obscure ale unor personaje care, spun ei, par să fi avut un rol precis din momentul în care au fost numite.

"Nu a fost absolut deloc preocupat de problemele Unifarmului pe care le ştie bine toată lumea în momentul de faţă, problema stocurilor foarte mari care stau pe loc şi a datoriilor pentru  care nu găsim nici o cale să le aducem la liman. Domnul Ionuţ Ionescu a fost ocupat cu tot felul de abuzuri şi hărţuirea angajaţilor", a spus un angajat al Unifarm, sub protecţia anonimatului.

Mai mult, Ionescu şi-a dat demisia şi din Consiliul de Administraţie al companiei. Înainte de a pleca, le-a spus angajaţilor că Unifarm este o cauză pierdută şi îi lasă să se descurce cum ştiu ei. El ar pleca pe un post mai bun la Consiliul Judeţean Constanţa.

"Nu îşi mai dorea să continue pentru că pentru că nu l-a interesat nici o clipă şi nu îl interesează soarta acestui Unifarm asta pot să vă zic cu siguranţă, nu i-a păsat şi mai mult de atât nu vrea să răspundă la tot ce a făcut în această perioadă împreună cu domnul director adjunct şi cu doamna de la resurse umane.", a mai povestit angajatul Unifarm.

Directorul Unifarm se ascunde de reporterii Antena 3

Astfel, multe răspunsuri pentru dezastrul de la Unifarm sunt în continuare la fostul director general, Ionuţ Ionescu. După ce a evitat luni de zile să stea de vorbă cu jurnaliştii Antena 3, Sergiu Cora şi Sabrina Preda au mai făcut o încercare în ultima lui zi de muncă. Fără succes, însă, directorul a fugit de presă.

Acum, la conducerea companiei a fost numit Adrian Ghenciu, membru în consiliul de administraţie. Într-o discuţie telefonică, noul director ne-a transmis că ne va răspunde la toate întrebările după ce va intra şi el în plin în activitate. La conducerea companiei, însă, a rămas în continuare şi directorul general adjunct, Victor Munteanu. Despre el, vă arătam în materialul anterior că este angajat ilegal pe acest post. Funcţia a fost creată special pentru el, dar nu şi aprobată de Consilul de Administraţie.

Directorul Unifarm a plecat de la conducere! Cornel Ionuţ Ionescu, demascat de Antena 3

 Mai mult, Victor Munteanu, profitând de acest post, l-a angajat în compania statului şi pe ginerele lui, Adrian Ţintă. Ţintă este, în prezent, directorul departamentului logistico-administrativ, departament înfiinţat în urma unei serii de concedieri.

Premierul şi ministrul Sănătăţii refuză să vadă dezastrul 

Dar angajarile rudelor pe posturi cheie în Unifarm nu se opresc aici. Înainte de a pleca din funcţia de director generat, Ionuţ Ionescu îşi angajează o rudă, pe Stelian Ionescu, pe postul de consilier juridic. Asta, după ce, acelaşi director general, la preluarea funcţiei, în luna iunie, reziliază contractul externalizat de asistenţă juridică, contract încheiat cu o firmă de avocatură.

Jurnalişti: "Legat de situaţia de la Unifarm, ştim că acolo s-au făcut angajări pe grade de rudenie. Ştiţi ceva de această situaţie?"
Ludovic Orban: "Nu am nici cea mai mică cunoştinţă despre ceea ce se întâmplă la Unifarm!"

Cât despre stocurile uriaşe de marfă din depozitele companiei statului dar şi despre riscul ca Unifarm să intre în insolvenţă, premierul vine cu un răspuns şoc.

"Răspunsul la această întrebare poate să vă dea conducerea Unifarm, ministerul Sănătăţii, eu sincer nu pot să vă dau un răspun, îmi puneţi o întrebare la care nu am un răspuns în momentul de faţă. Unifarm este o companie care trebuie să vândă, trebuie să utilizeze toate achiziţiile făcute pentru sănătate.", a spus premierul.

Ministrul Sănătăţii vine şi el cu un răspuns în ceea ce priveşte situaţia companiei naţionale Unifarm. Unul potrivit mai degrabă unui contabil şi nu şefului sistemului sanitar.

" Aceste materiale sanitare din depozitul Unifarm sunt ale unei societăţi comerciale şi există o cerere şi o oferă. În condiţiile în care spitalelel achiziţionează, achiziţionează şi în funcţie de ce înseamnă preţ şi în funcţie de ce înseamnă oferta de pe piaţă. Dacă ele nu sunt competitive vor merge acolo unde găsesc competitiv materiale şi echipamente.", a spus Nelu Tătaru.

"Există riscul ca oamenii să moară dacă se întâmplă ceva cu Unifarmul"

Ce nu ştiu însă oamenii din vârful statului este că după ancheta Antena 3, multe spitale, de teamă că Unifarm ar putea falimenta şi astfel n-ar mai putea asigura medicamente bolnavilor, au început să facă din nou comenzi. A început să se vândă chiar şi marfă destinată protecţiei împotriva Sars Cov2, iar angajaţii companiei speră într-o redresare. Asta numai dacă cineva, cumva n-ar avea alte intersese în ceea ce priveşte soarta Unifarm.

"Există riscul ca oamenii să moarp dacă se întâmplă ceva cu Uniifarmul. Sistemul sanitar va fi în colaps dacă va păţi ceva Unifarmul  pentru simplul fapt că Unifarmul este singura companie care are autorizaţia necesară şi jurisdicţia necesară săa ducă medicamentele, pur si simplu, imperios necesare oamenilor să trăiască, să supravieţuiască. Aceste medicamente nu se găsesc în nicio altă parte şi nici nu cred că s-ar putea găsi în altă parte fără sprijinul Uniafrmului.", mai spune angajatul Unifarm care a decis să dezvăluie neregulile din cadrul companiei.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: unifarm Ionuţ Cornel Ionescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close