Antena 3 CNN Actualitate Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica, condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica, condamnat la cinci ani de închisoare

Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica, condamnat la cinci ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Mar 2012   •   14:40
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Radu Bica a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc a primit un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. Decizia Tribunalului Cluj nu este definitivă, purtând fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

În cursul lunii octombrie, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a acceptat oferta a două persoane de a primi o sumă de bani pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012. 

Politicianul a fost prins în flagrant delict şi reţinut de procurori. Apoi, Radu Bica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită, în cazul de corupţie legat de Cluj Arena.

La ultimul termen de la Tribunalul Cluj, din 1 martie, procurorii DNA Cluj au solicitat instanţei ca fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica să fie condamnat la închisoare cu executare, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc - cu suspendare, în timp ce apărătorii lui Bica au cerut schimbarea încadrării juridice.



×
Subiecte în articol: inchisoare luare de mita dare de mita
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close