Antena 3 CNN Actualitate Fostul vicepreşedinte PNL, Alin Simota, reţinut 24 de ore pentru spălare de bani

Fostul vicepreşedinte PNL, Alin Simota, reţinut 24 de ore pentru spălare de bani

Fostul vicepreşedinte PNL, Alin Simota, reţinut 24 de ore pentru spălare de bani
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    06 Aug 2014   •   09:46

Fostul vicepreşedinte PNL Hunedoara, Alin Simota, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. Alături de Alin Simota a mai fost reţinută încă o persoană. Alţi cinci audiaţi în acest caz se află sub control judiciar.

Alin Simota s-a trezit cu procurorii DIICOT la uşă marţi dimineaţă, iar anchetatorii au făcut percheziţii atât la domiciliul său, cât şi la firma pe care o deţine politicianul.

Procurorii au găsit mai multe documente arse şi bănuiesc că Alin Simota ştia că urmează să fie percheziţionat. Acesta este acuzat de evaziune fiscală.

 
Procurorii DIICOT au făcut percheziţii la firma fostului vicepreşedinte PNL Hunedoara Alin Simota. Anchetatorii bănuiesc că Simota ar fi spălat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit în campaniile electorale din 2008, când a candidat atât pentru postul de primar în Petroşani, cât şi pentru Senat.

Simota mai este suspectat că ar fi delapidat aproximativ un milion de lei prin folosirea de ştate de plată falsificate în cazul unor contracte cu un spital din judeţul Hunedoara. 

Cei care locuiesc lângă firma lui Simota spun că angajaţii acestuia au ars mai multe acte înainte de percheziţii. 
 
Baronul PNL, Alin Simota, a obţinut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu statul, care ulterior au ajuns să fie anchetate de procurori. De altfel, Alin Simota e arestat la domiciliu în prezent într-un dosar de crimă organizată.

Într-un alt dosar, liberalul a fost trimis în judecată, alături de alţi 13 inculpaţi care susţineau că la cererea acestuia au fost executate acte de violenţă şi răpiri.
 
Fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara Alin Simota, cel mai bogat din Valea Jiului

Până în anul 2010, Alin Simota (43 de ani) era considerat cel mai bogat om din Valea Jiului, cu o avere de peste 20 de milioane de euro, obţinută în afacerile profitabile cu statul în domeniul energiei şi al mineritului.

Simota s-a implicat în fotbal din 1998, când a devenit finanţator al echipei Jiul Petroşani, şi în politică, oficial din 2008, când a candidat din partea PNL la primărie, în Petroşani.
 
Firmele lui Simota au obţinut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu statul, respectiv primării, Consiliul Judeţean, companii de stat, contractele obţinute de acesta fiind deseori cercetate de poliţişti sau făcând obiectul unor investigaţii jurnalistice.
 
Alin Simota nu mai figurează de câţiva ani ca administrator al societăţilor, acesta numindu-şi în funcţii angajaţi ai firmelor sale.
 

×
Subiecte în articol: spalare de bani
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close