Antena 3 CNN Actualitate Funcționarii publici care au avut liberă a treia zi de Paște. Spor de condiții periculoase inclusiv pentru șofer

Funcționarii publici care au avut liberă a treia zi de Paște. Spor de condiții periculoase inclusiv pentru șofer

Unii funcționari publici din județul Vaslui au avut liberă și a treia zi de Paște. Presa locală precizează că până și șoferul primește spor pentru condiții periculoase de muncă.

Funcționarii publici care au avut liberă a treia zi de Paște. Spor de condiții periculoase inclusiv pentru șofer
Sursa foto: Pexels/Vojtech Okenka
de Ioana Mircea    |    19 Apr 2023   •   13:45

Angajații Consiliului Județean Vaslui s-au întors la muncă după Paște abia astăzi, în timp ce celelalte instituții ale statului, din județ, au început activitatea încă de ieri, potrivit presei locale.

Aceasta susține că funcționarii publici din cadrul Consiliului Județean, primesc cu toții spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă, până și șoferul.

Potrivit Codului Muncii, “funcționarii publici încadrați în grad de handicap, precum și pentru cei care lucrează în condiții grele, periculoase sau vătămătoare beneficiază de un concediu suplimentar de opt zile lucrătoare, structurate după cum urmează: o zi – a treia zi de Paște; o zi- a treia zi de Crăciun și șase zile alocate aleatoriu, la cererea angajaților”.

Citește și: Un primar din Vaslui s-a apucat să sacrifice miei în curtea primăriei: "Băieții care au cumpărat mieii sunt de la oraș"

Presa locală afirmă că potrivit listei cu funcțiile publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vaslui, doar președintele și cei doi vicepreședinți nu au spor de condiții periculoase sau vătămătoare. În rest, toți angajații ar lucra într-un mediu periculos, începând cu secretarul județului și terminând cu șoferii și cei doi portari, potrivit vremeanoua.ro.

×
Subiecte în articol: cj vaslui
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close