Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Biriş, avocat: Scăderea bazei contribuţiilor sociale la salariile mici ar elimina munca la negru

Gabriel Biriş, avocat: Scăderea bazei contribuţiilor sociale la salariile mici ar elimina munca la negru

Gabriel Biriş, avocat: Scăderea bazei contribuţiilor sociale la salariile mici ar elimina munca la negru
Sursa foto: Foto captura Antena 3
09 Oct 2013   •   14:25

Avocatul Gabriel Biriş, prezent la Conferinţa anuală a Consiliului Investitorilor Români care se desfăşoară astăzi, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, a vorbit la Antena 3 despre principalele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din România.

"Contribuţiile sociale mult prea mari pe salarii, TVA-ul mult prea mare şi evaziunea fiscală care face concurenţă neloială şi scoate din piaţă investitorii corecţi" sunt principalele trei probleme identificate de avocatul Gabirel Biriş.

Cu privire la tema contribuţiilor sociale pe salarii, avocatul a afirmat că nu este îndeajuns o discuţie despre reducerea acestor contribuţii, ci este necesară o "reformare din temelii a actualului sistem mult prea complicat" care ar presupune, între altele, scăderea bazei contribuţiilor sociale la salariile mici.

"Există resurse pentru scăderea semnificativă a cotelor de contribuţii sociale. (...) În plus, nu trebuie să vorbim doar de cote, ci trebuie să vorbim şi despre baza la care se aplică aceste cote. Şi e intens cerută de mediul de afaceri plafonarea bazei de calcul a contribuţiilor sociale", a mai spus avocatul Gabriel Biriş.

"Baza trebuie scăzută pentru salariile mici tocmai pentru a creşte gradul de conformare şi a elimina munca la negru. Cum faci acest lucru? (...) Scăzând din baza de calcul a contribuţiilor deducerea personală, aşa cum se face la impozite", a mai spus avocatul la Antena 3.

Temele care vor fi dezbătute la conferinţă şi cei mai importanţi invitaţi

Azi, investitorii autohtoni şi membrii Guvernului se aşează la aceeaşi masă pentru a discuta măsuri care să stimuleze economia naţională. Conferinţa anuală a Consiliului Investitorilor Români are ca scop dezbaterea unor teme de interes naţional, prin iniţierea unui dialog social între reprezentanţii mediului de business românesc şi reprezentanţi ai Guvernului, în vederea identificării problemelor importante cu care se confruntă investitorii români, precum şi modul de rezolvare a acestora prin sprijinul autorităţilor.

Prezent la emisiunea "Previziunile zilei", Adrian Măniuţiu a oferit mai multe amănunte legate de acest eveniment, care are loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Antena 3 este partener media al acestui eveniment.


Citeşte şi:

Investitorii, la discuţiile cu membrii Guvernului: Trebuie reduse TVA şi CAS. Nivelul TVA este invers proporţional cu eficienţa administraţiei

Liviu Pop: Reducerea CAS şi scăderea impozitului este o măsură necesară

Preşedintele Astra Vagoane, despre "secretul polonez": Când nu produc un anumit lucru, înfiinţează o fabrică şi îl fac în Polonia

Achim Irimescu (Ministerul Agriculturii): TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, şi la carne

Achim Irimescu, secretar de stat la Agricultură: Fără controale eficiente, măsura reducerii TVA-ului e menită eşecului

Ioan Niculae, la întâlnirea investitorilor cu membrii Guvernului: Creşterea TVA-ului a fost o mare greşeală

×
Subiecte în articol: contributii sociale salarii mici
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close