Antena 3 CNN Actualitate Gabriel Sandu şi Dorin Cocoş, reţinuţi de procurorii DNA. Au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile

Gabriel Sandu şi Dorin Cocoş, reţinuţi de procurorii DNA. Au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile

Gabriel Sandu şi Dorin Cocoş, reţinuţi de procurorii DNA. Au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Oct 2014   •   10:30

Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Dumitru Nicolae şi Gabriel Sandu se află în arestul poliţiei Capitalei după ce judecătorii le-au dat mandat pentru 30 de zile.

Greii afacerii Microsoft au primit mandate de arestare preventivă după 4 ore de audieri în faţa judecătorilor Înaltei Curţi.

Cei patru au fost duşi încătuşaţi, doi câte doi, în faţa magistraţilor. DNA îi acuză de trafic de influenţă, luare de mită şi spălare de bani.

Anchetatorii spun că şpaga pe care ar fi învârtit-o cei patru în contractele cu Microsoft depăşeşte 20 de milioane de euro.

Pe Dorin Cocoş, procurorii îl acuză de spălare de bani şi trafic de influenţă, pentru prelungirea licenţelor Microsoft. Fostul soţ al Elenei Udrea ar fi primit cei mai mulţi bani pentru intermedierea afacerii. Nouă milioane de euro cash, livraţi chiar de Dinu Pescariu. Iar pentru influenţa lui, Dumitru Nicolae zis Niro, ar fi fost recompensat cu peste şapte milioane şi jumătate de dolari!

Când a aflat că anchetatorii sunt pe urmele sale, Dorin Cocoş a încercat să ascundă şpaga uriaşă. A fost interceptat chiar când încerca să şteargă urmele. Procurorii spun că i-a cerut persoanei care i-a dat banii să semneze 21 de chitanţe prin care să ateste în mod nereal că a restituit o parte din şpagă. Potrivit DNA, Cocoş a antedatat chitanţele şi pentru a da impresia că le-a semnat la mai multe date a folosit cinci pixuri de culori diferite. Cele cinci pixuri au fost găsite însă de anchetatori în locuinţa sa la percheziţii.

Modalitatea de întocmire şi semnare a chitanţelor denotă caracterul fraudulos al acestora, intenţia lui Cocoş Dorin fiind aceea de a asigura o aparenţă de legalitate sumelor de bani pretinse şi primite pentru traficul de influenţă exercitat, se arată în referatul procurorilor DNA.

În dosarul licenţelor Microsoft sunt cercetaţi în total nouă foşti ministri. Pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu ancheta e suspendată. Cererea de ridicare a imunităţii lor va fi dezbătută în Parlament abia după alegeri.

În cazul celorlaţi 5 foşti miniştri, preşedintele Traian Băsescu a dat undă verde anchetei. Este vorba despre Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu Mihai Tănăsescu şi Daniel Funeriu.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close