Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: "Încurajez toate persoanele care se află în situații disperate să nu tacă"

Gabriela Firea: "Încurajez toate persoanele care se află în situații disperate să nu tacă"

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, condamnă cu fermitate orice fel de violență, "fie ea verbală, fizică sau...ascunsă în spatele unor glume „nevinovate”!"

Gabriela Firea: "Încurajez toate persoanele care se află în situații disperate să nu tacă"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    31 Ian 2022   •   16:21

"Este strigător la cer să folosești în batjocură imaginea unei victime a violenței domestice, în special a unei femei bătute. Nimeni, niciodată nu ar trebui să ajungă să trăiască o astfel de traumă, să-și ducă viața în teroare și cu frică de pumn. Aceste traume sunt foarte greu sau chiar imposibil de înlăturat și pentru victime contează doar să fie departe de agresori. 

Nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul femeilor care au văzut cum un tânăr politician a făcut bășcălie pe seama unui ochi vânăt. Ar fi trebuit să se gândească, totuși, că în spatele acelui ochi vânăt e un suflet chinuit.

Numai anul trecut, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenței domestice în România, cele mai multe fiind bătute așa cum a îndemnat politicianul brașovean. Și mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic", a scris Gabriela Firea, luni, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: "Încurajez toate persoanele care se află în situații disperate să nu tacă"

Datoria noastră ca oameni politici este să prevenim și să combatem violența, nu să o promovăm. Fiecare partid politic sau grup de simpatizanți își apără colega jignită, ridiculizată sau supusă unui abuz, dar bătaia și umilința nu au culoare politică.

La Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse avem astfel de proiecte. Prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați ajutăm victimele violenței domestice să revină la o viață normală, departe de calvarul din trecut.

Încurajez toate persoanele care se află în situații disperate sau sunt deja victime ale violenței domestice să nu tacă. Să sune la numărul 0800.500.333 și să ceară ajutor!", a mai scris Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea violenta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close