Antena 3 CNN Actualitate Garda de Mediu: ”Poluarea în România face mai multe victime decât COVID”. Motivul pentru care nu se vorbește despre acest lucru

Garda de Mediu: ”Poluarea în România face mai multe victime decât COVID”. Motivul pentru care nu se vorbește despre acest lucru

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, este de părere că numărul victimelor pe care poluarea îl face în România este mai mare decât cel al victimelor de COVID-19, însă, ”nimeni nu vorbeşte despre asta, pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă”, susține el.

Garda de Mediu: ”Poluarea în România face mai multe victime decât COVID”. Motivul pentru care nu se vorbește despre acest lucru
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    29 Mai 2021   •   08:48

”Pentru COVID am pus în mişcare forţe, am cheltuit bani extraordinar de mulţi, am ţinut lumea în case, pentru poluare aproape nu facem nimic. 

Berceanu: Pentru COVID am pus în mişcare forţe, pentru poluare nu facem mai nimic

Nu sunt bani, nu sunt forţe, nu sunt ministere care să lucreze în comun, dar numărul victimelor este mai mare la poluare”, a declarat Octavian Berceanu, vineri seara, potrivit digi24.ro.

Comisarul general al Gărzii de Mediu a mai atenționat și că daunele sunt şi ele foarte mari.

”Amprenta pe care o presupune poluarea de mediu este mult mai mare. Nu vorbim de mediu în această ecuaţie pentru că problema de mediu, amprenta pe care o presupune poluarea de mediu este mult mai mare. 

Garda de Mediu: Nimeni nu vorbeşte despre asta, pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă

Daunele sunt mai mari decât daunele de la COVID, dar nimeni nu vorbeşte despre asta pentru că ne scade foarte mult productivitatea în muncă”, a mai precizat Berceanu. 

De la începutul pandemiei COVID-19 în România și până vineri, 28 mai 2021, au murit 30.174 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS CoV-2.

"România, fiare vechi", un dosar fără soluţie. La o zi de la "asaltul" de la Săruleşti, comunitatea fierbe

La o zi de la "asaltul" de la Săruleşti, comunitatea fierbe. Ministrul Mediului le-a promis oamenilor civilizaţie şi a părut că există înţelegere de ambele părţi. Dar, după ce oficialul a plecat, a început o ploaie de amenzi - două sute de mii de lei, în total.

E drept, fier vechi nu prea mai există pe marginea drumului, dar oamenii de acolo, pe vremuri spaima comunei, spun că, în lipsa unei soluţii care să le asigure existenţa, se vor întoarce la vechile obiceiuri: furturi şi violenţă.

”Abordarea este una medievală, ţine de alte timpuri, care cred eu că au apus. Noi am dat amenzi către societăți comerciale. Ce avem acolo sunt arderi şi afaceri ilegale. Iar primarul nu înțelege că este cap peste un stat paralel, rupt de România", a spus Octavian Berceanu, şef Garda de Mediu, la News Hour with CNN, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Octavian Berceanu poluare
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close