Antena 3 Actualitate Al treilea gen pe pașaport, scenariu care ar putea deveni realitate în SUA

Al treilea gen pe pașaport, scenariu care ar putea deveni realitate în SUA

de Adelina Miron    |    01 Iul 2021   •   20:27
Al treilea gen pe pașaport, scenariu care ar putea deveni realitate în SUA
Sursa foto: Hepta

Statele Unite ale Americii iau în calcul să introducă o a treia opțiune de gen pe pașapoarte, însă implementarea procedurii va fi de durată, a anunțat Secretarul de Stat Antony Blinken.

El a anunțat, de asemenea, o modificare a regulii care permite oamenilor să își aleagă de unii singuri genul masculin sau feminin pe pașaport.

Înainte, certificarea medicală era necesară pentru a putea avea un gen diferit decât cel înscris pe buletin.

Anthony Blinken a spus că departamentul va colabora cu alte agenții „pentru a asigura o experiență de călătorie cât mai ușoară posibil titularului pașaportului” și a spus că oamenii ar putea urmări progresul modificărilor pe o pagină web dedicată departamentului de stat.

„Prin această acțiune, îmi exprim angajamentul nostru de durată față de comunitatea LGBTQI + de astăzi înainte", a mai spus Blinken, potrivit BBC.

Introducerea unui al treilea gen pe pașapoartele americane este cea mai recentă mișcare din agenda LGBT a președintelui Joe Biden.

Săptămâna trecută, acesta a numit un trimis special pentru a promova drepturile LGBT în întreaga lume, la câteva zile după ce guvernul său a anunțat că va finanța intervențiile chirurgicale de confirmare a genului pentru veteranii transgender.

Există deja mai multe țări la nivel mondial care au mai mult de două opțiuni de gen pentru documentele oficiale.

India, Pakistanul și Nepalul au deja o opțiune non-binară pe pașapoarte, în timp ce Olanda a emis primul său pașaport neutru de gen în 2018.

×
Subiecte în articol: LGBTQ pasaport SUA

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close