Antena 3 CNN Actualitate Al treilea gen pe pașaport, scenariu care ar putea deveni realitate în SUA

Al treilea gen pe pașaport, scenariu care ar putea deveni realitate în SUA

Statele Unite ale Americii iau în calcul să introducă o a treia opțiune de gen pe pașapoarte, însă implementarea procedurii va fi de durată, a anunțat Secretarul de Stat Antony Blinken.

Al treilea gen pe pașaport, scenariu care ar putea deveni realitate în SUA
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    01 Iul 2021   •   20:27

El a anunțat, de asemenea, o modificare a regulii care permite oamenilor să își aleagă de unii singuri genul masculin sau feminin pe pașaport.

Înainte, certificarea medicală era necesară pentru a putea avea un gen diferit decât cel înscris pe buletin.

Anthony Blinken a spus că departamentul va colabora cu alte agenții „pentru a asigura o experiență de călătorie cât mai ușoară posibil titularului pașaportului” și a spus că oamenii ar putea urmări progresul modificărilor pe o pagină web dedicată departamentului de stat.

„Prin această acțiune, îmi exprim angajamentul nostru de durată față de comunitatea LGBTQI + de astăzi înainte", a mai spus Blinken, potrivit BBC.

Introducerea unui al treilea gen pe pașapoartele americane este cea mai recentă mișcare din agenda LGBT a președintelui Joe Biden.

Săptămâna trecută, acesta a numit un trimis special pentru a promova drepturile LGBT în întreaga lume, la câteva zile după ce guvernul său a anunțat că va finanța intervențiile chirurgicale de confirmare a genului pentru veteranii transgender.

Există deja mai multe țări la nivel mondial care au mai mult de două opțiuni de gen pentru documentele oficiale.

India, Pakistanul și Nepalul au deja o opțiune non-binară pe pașapoarte, în timp ce Olanda a emis primul său pașaport neutru de gen în 2018.

×
Subiecte în articol: LGBTQ pasaport SUA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close