Antena 3 CNN Actualitate Genică Boerică, condamnat definitiv într-un al treilea dosar penal. Omul de afaceri e urmărit prin Interpol de doi ani

Genică Boerică, condamnat definitiv într-un al treilea dosar penal. Omul de afaceri e urmărit prin Interpol de doi ani

Genică Boerică, condamnat definitiv într-un al treilea dosar penal. Omul de afaceri e urmărit prin Interpol de doi ani
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
08 Noi 2016   •   11:31

Urmărit prin Interpol din primăvara anului 2014, omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat definitiv în lipsă la patru ani și jumătate de închisoare într-un dosar de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În cursul anului 2014, același Genică Boerică a fost condamnat definitiv, în alte două dosare penale, la zece, respectiv șase ani de închisoare, scrie Gazeta de Sud.

În acest ultim dosar penal, procurorii anticorupție au reținut că, în februarie 2007, inculpaţii Sorinel Brînză, Dora Oglindă, Gabriel Mohanu şi Cătălin Vasile Alaciu au preluat controlul asupra SC RAT COMPANY SRL Baia Mare, firmă ce avea ca principal obiect de activitate închirierea şi leasingul de maşini şi echipamente pentru construcţii.

Ulterior, cei patru inculpați „au constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop inducerea în eroare a unui număr de opt societăţi de leasing cu privire la existenţa bunurilor ce urmau a fi livrate, prin crearea aparenţei existenţei utilajelor. Concret, în perioada februarie-septembrie 2008, activitatea SC RAT COMPANY SRL Baia Mare a fost aparenta vânzare de utilaje industriale (concasoare, excavatoare, buldoexcavatoare) către diverse societăţi comerciale, prin obţinerea unor finanţări de tip leasing de la societăţile de specialitate înşelate“, după cum au precizat anchetatorii. Printre cumpărătorii de utilaje inexistente s-au aflat Genică Boerică și Ioniță Troacă, reprezentanţi ai SC MEDEIRA CONSTRUCT SRL.
Mai exact, reprezentanţii legali ai firmelor beneficiare, printre care și Boerică, prezentau firmelor de leasing acelaşi utilaj de mai multe ori, de obicei într-un show-room, fiind înlocuite doar plăcuţele cu datele de identificare ale utilajelor. Mai departe, firmele beneficiare, printre care și SC MEDEIRA CONSTRUCT SRL, achitau bunurile inexistente prin contracte de leasing încheiate cu firme de profil, cum ar fi SC Marfin Leasing, SC Ţiriac Leasing și SC Raiffeisen Leasing. În acest fel, au fost vândute fictiv 60 de utilaje prin 45 de operaţiuni de tranzacţionare, prejudiciul total fiind de 9.830.065 de euro.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close