Antena 3 CNN Actualitate Geoană: PSD nu susţine moţiunea PD

Geoană: PSD nu susţine moţiunea PD

Geoană: PSD nu susţine moţiunea PD
31 Mai 2007   •   16:50

Moţiunea anti-Guvern iniţiată de PD stârneşte noi controverse. După o încercare ratată de a ajunge în Parlament joi, vineri democraţii au depus din nou documentul. Moţiunea a fost depusă cu cele 116 semnături necesare la Biroul Permanent al Senatului, dar la Camera Deputaţilor a apărut o problemă. Bogdan Olteanu a reîntors moţiunea la grupul PD pentru că liberalul Mihail Lupoi a cerut să îi fie retrasă semnătura de pe document. Ne întoarcem aşadar de unde am plecat: cele 116 semnături sunt de fapt 115.

Geoană: Moţiunea e inutilă şi fără şanse -  
Moţiunea de cenzură a democraţilor nu este utilă şi nu are şanse să fie adoptată pentru că se referă la referendumul de la 19 mai şi nu la activitatea Guvernului. Aceasta este opinia liderului PSD Mircea Geoană. Preşedintele social-democraţilor crede că moţiunea democraţilor nu va trece de Parlament. Oricum, Geoană consideră că obligaţia de a identifica o majoritate care să susţină Guvernul în mod transparent revine primului ministru, şi apoi preşedintelui ţării dacă se ajunge la căderea actualului Executiv.

Lupoi se justifică: Nu vrea răul PNL
Bogdan Olteanu spune că şi alţi semnatari s-au răzgândit, dar Lupoi e singurul care a formulat cererea sa în scris. Mihail Lupoi a declarat că a purtat o discuţie de principiu cu liderul grupului PNL din Camera superioară, Puiu Haşotti, privind retragerea semnăturii sale de pe moţiunea de cenzură a PD. El nu a dorit să comenteze raţiunile care au stat la baza deciziei de a semna moţiunea PD, precizând doar că nu vrea răul PNL.

Joi, aceeaşi poveste - o semnătură lipsă
Preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a semnat de două ori moţiunea PD împotriva Guvernului. Pe documentul depus joi la Camera Deputaţilor apăreau 116 semnături, numărul legal pentru o moţiune, dar doar 115 nume. În consecinţă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a retrimis grupurilor PD din Cameră şi Senat moţiunea.

Liderul PD Emil Boc a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că semnătura lui Gheorghe Flutur apare de 2 ori dintr-o simplă eroare de procedură. Liderul PD Emil Boc a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că semnătura lui Gheorghe Flutur apare de 2 ori dintr-o simplă eroare de procedură. Conturile au fost reglate cu ajutorul lui Naty Meir, al cărui nume nu a fost cuprins în numărul de semnături iniţial. El a fost adăugat imediat ce s-a aflat de ?eroarea Flutur?.

Boc: ?Românii l-au trimis acasă pe Tăriceanu?
Trecând peste această greşeală, Boc a explicat motivele pentru care PD a iniţiat moţiunea de cenzură împotriva Executivului. ?Guvernul Tăriceanu trebuie să plece pentru că premierul nu mai are legitimitatea de a conduce România?. Prim-ministrul a susţinut fără echivoc demisia preşedintelui, ori poporul a invalidat clar propunerea sa. ?Românii l-au trimis acasă pe Tăriceanu, din păcate însă premierul nu înţelege acest lucru?, a acuzat Boc.

?Guvernul Tăriceanu e cel mai slab după 1989
Moţiunea trebuie să stabilească clar cine e la putere şi cine în opoziţie, a mai spus preşedintele democrat, atrăgând atenţia că este mai mult decât inedită situaţia în care se află România: ?opoziţia este de 4 ori mai tare decât Guvernul?. Acuzaţiile democrate nu s-au oprit aici. Emil Boc a vorbit şi despre performanţele Executivului condus de Tăriceanu, calificându-l drept cel mai slab Guvern al României după 1989.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PD şi de parlamentarii independenţi ai PLD a fost depusă, joi după-amiază, la Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. ?Va fi o moţiune de cenzură generală, nu secvenţială, doar pe anumite sectoare de activitate. Vom arăta minusurile acestui Guvern pe toate domeniile vieţii economice, sociale şi politice?, a declarat, joi dimineaţa, viceliderul grupului PD din Camera Deputaţilor, Valeriu Tabără.

DESCĂRCAŢI MOŢIUNEA PD ŞI LISTA SEMNATARILOR (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close