Antena 3 CNN Actualitate Germania trimite avioane de vânătoare Eurofighter în România pentru misiunile NATO

Germania trimite avioane de vânătoare Eurofighter în România pentru misiunile NATO

Germania va trimite patru avioane Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliție aeriană a NATO începând de la sfârșitul lunii noiembrie, a declarat o sursă din domeniul securității.

Germania trimite avioane de vânătoare Eurofighter în România pentru misiunile NATO
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    09 Noi 2023   •   09:17

Sursa citată de Reuters susține că primii dintre cei până la 80 de soldați germani care vor fi găzduiți la baza militară Mihail Kogălniceanu vor ajunge în România astăzi.

Forțele aeriene germane au sprijinit și în trecut misiunea de poliție aeriană a NATO în România. În ultima perioadă, alianța și-a consolidat prezența de-a lungul flancului estic ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Decizia privind transferul avioanelor germane a fost luată și ca urmare a înmulțirii atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, notează Mediafax.

Atacurile, la doar câteva sute de metri de granița cu România, și resturile de drone găsite în județul Tulcea, au crescut riscurile privind securitatea.

În septembrie, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept "destabilizatoare" loviturile rusești din apropierea graniței, chiar dacă nu există indicii că Rusia intenționa să lovească un membru NATO.

×
Subiecte în articol: Germania NATO Eurofighter
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close