Antena 3 CNN Actualitate Gestul făcut de părinții lui Carol, după ce copilul a fost declarat mort în urma căzăturii de la etaj. Băiețelul din Botoșani salvează viaţa altor copii

Gestul făcut de părinții lui Carol, după ce copilul a fost declarat mort în urma căzăturii de la etaj. Băiețelul din Botoșani salvează viaţa altor copii

Carol, copilul de doi ani din Botoșani, a fost declarat mort, duminică, de medicii ieșeni, în urma unei căzături de la etaj. Părinţii și-au dat acordul pentru donarea organelor acestuia și vor ajunge la copii bolnavi, care au nevoie de ele.

Gestul făcut de părinții lui Carol, după ce copilul a fost declarat mort în urma căzăturii de la etaj. Băiețelul din Botoșani salvează viaţa altor copii
Sursa foto: Facebook | botosaneanul.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2022   •   13:25

”Părinții au făcut un gest extraordinar și au fost de acord de acord să doneze organele copilului lor. În această dimineață s-au recoltat rinichii, ficatul și cordul. Un eveniment neplăcut, dar care, datorită acestor părinți, a dat o șansă altor copii”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iași.

Rinichii vor fi prelevaţi la Spitalul Parhon din Iași, în cursul zilei de luni.

”În cursul nopții de duminică spre luni a avut loc o prelevare de la un donator pediatric, de doi ani, de la care s-au prelevat ficatul, cordul, rinichii și corneea și întrucât nu am avut primitori atât de mici în țară, au venit cei de la Eurotransplant și au prelevat cordul și ficatul, aceste fiind preluate în Germania”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonatorul Centrul Regional de Transplant Iași, conform botosaninews.ro.

Carol a căzut de la etaj, de la șase metri înălțime

Carol, copilul de doi ani, din Botoșani, căzut de la etajul III al unui bloc, a fost declarat mort, duminică seară. Anunţul a fost făcut de medicii ieșeni, care au precizat că părinţii acestuia au fost lăsaţi să își ia rămas bun de la el. Băiețelul nu avea deloc activitate cerebrală.

”Pacientul de la Botoșani, pacientul de doi ani cu traumatism cranio-cerebral sever prin cădere de la înălțime, a fost declarat în cursul zilei de ieri, spre seară, în jurul orei 22.00, în moarte cerebrală”, a declarat Alina Belu, manager Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iași.

Când s-a produs evenimentul, în locuinţă se mai aflau trei adulţi. Într-un moment de neatenţie, băieţelul a ajuns pe pervazul geamului, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă și s-a sprijinit în plasa de protecţie împotriva insectelor, care s-a deschis. Micuţul a căzut în gol de la aproximativ șase metri înălţime.

×
Subiecte în articol: Botoșani copil
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close