Antena 3 CNN Actualitate Primul interviu al lui Gheorghe Dincă din puşcărie: "Am recunoscut crimele sub tortură"

Primul interviu al lui Gheorghe Dincă din puşcărie: "Am recunoscut crimele sub tortură"

Gheorghe Dincă a oferit primul interviu din puşcărie. În înregistrarea audio publicată de Gândul, Dincă neagă că ar fi ucis-o pe Alexandra Măceşanu și vorbeşte despre torturi la care ar fi fost supus pentru a recunoaște atât uciderea Alexandrei, cât pe cea a Luizei Melencu.

Primul interviu al lui Gheorghe Dincă din puşcărie: "Am recunoscut crimele sub tortură"
de Silvia Preda    |    12 Aug 2022   •   16:49

Instanţa ar fi trebuit să pronunţe astăzi decizia în cazul Caracal, însă a fost amânată.

Întrebat cum a decurs ancheta de când a fost arestat, Gheorghe Dincă a răspuns: "E mult de zis. În dimineaţa când s-a intrat în pod atunci m-au rupt în bătaie 2 ore şi 45 de minute... Dar nu cu bătăi, cu pumni, cu pulane. Am fost dus jos în curte atunci când a intrat în dimineaţa de 26.07.2019. Am fost luat de mascaţi, de trupele mascate din Slatina, şi numai în bocanci, în bombeuri, mi s-au rupt coaste, am coaste rupte în partea stângă în dreptul inimii şi mi s-a spart pieptul, coşul pieptului, cum se zice, sternul, au măsluit radiografii şi au zis că nu am nimic. Toate s-a mers pe măsluire.

Toate probele din dosar văzute de oamenii de ştiinţă şi de specialişti duc că nu există probe şi eu nu am săvârşit acele orori. Am două capete de acuzare, sunt acuzat de două omoruri, de două profanări de cadavre, de două traficări de persoane, de două violuri.

Din tot ce s-a întâmplat şi este adevărat este un viol. Pentru că persoana respectivă care i-am plătit a tras de timp. Pe Alexandra. Este adevărat. Pentru că m-a scos din minţi şi nici n-a vrut să restituie banii şi nici să presteze, treaba a degenerat şi atunci am luat-o cu forţa.

Recunosc şi indiferent ce ar fi, asta aşa s-a întâmplat".

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit pe cele două eleve, le-a violat, le-a ucis, iar apoi le-a ars trupurile într-un butoi

Procurorii au cerut pedeapsa maximă de 30 de ani. Magistrații Tribunalului Olt au decis, în urmă cu câteva momente, amânarea pronunțării sentinței în cazul de la Caracal.

Gheorghe Dincă își va afla pedeapsa abia pe data de 9 septembrie, atunci când a fost dat un nou termen în cazul în care a cutremurat întreaga țară. 

Procurorul de caz a cerut pedeapsa maximă pentru Gheorghe Dincă. La fel a făcut și avocata familiei Alexandrei Măceșanu.  

 

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă Caracal
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close