Antena 3 CNN Actualitate Ce le transmite Gheorghe Mărmureanu românilor, după cutremurul devastator care a afectat Turcia și Grecia. Când ar putea fi lovită România

Ce le transmite Gheorghe Mărmureanu românilor, după cutremurul devastator care a afectat Turcia și Grecia. Când ar putea fi lovită România

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat vineri seară că nu există motive de teamă pentru români după cutremurul devastator care a afectat mai multe orașe din Turcia și Grecia.

Ce le transmite Gheorghe Mărmureanu românilor, după cutremurul devastator care a afectat Turcia și Grecia. Când ar putea fi lovită România
de Dan Gabor    |    30 Oct 2020   •   19:03

”Există o falie mare care pleacă din partea răsăriteană a Turciei, paralelă cu Marea Neagră, ajunge în Bosfor, traversează Bosforul, traversează apoi Marea Mediterană, iar această falie intră apoi în Algeria și iese dincolo de Maroc. Nu sunt motive pentru români să se teamă”, a spus Gheorghe Mărmureanu.

”Nu se pune problema unui cutremur puternic acum în România, mai sunt mulți ani până atunci. Lucrurile sunt însă mai complicate pe partea cealaltă, adică în Africa. A început procesul de rupere. Africa se rupe în două”, a adăugat cunoscutul seismolog pentru Libertatea.

Un cutremur de 6,7 grade a lovit, vineri, Turcia și Grecia: 4 morți și peste 152 de răniți au confirmați în Izmir, Turcia și minim 8 răniți în insula Samos din Grecia. Mai multe clădiri s-au prăbușit în cele două regiuni, iar locuitorii și autoritățile încă se străduiesc să scoată oamenii dintre dărâmături.

În oraşul turc Izmir s-au prăbuşit mai multe clădiri, a anunţat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, citat de cotidianul Hurriyet. Mai multe persoane au fost scoase de sub dărâmături, rănite.

2 copii au murit în Grecia în timpul seismului.

Doi copii, cu vârste de 15 și 17 ani au fost scoși morți dintre ruine, în orașul grecesc Vathi de pe insula Samos, conform primelor informații de la  Protecția Civilă. Aceștia ar fi fost zdrobiți de un zid care s-a prăbușit în timp ce traversau un drum îngust.

×
Subiecte în articol: cutremur Turcia cutremur Izmir
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close