Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Mencinicopschi s-a predat la IPJ Ilfov: Sunt nevinovat! Dumnezeu va face dreptate

Gheorghe Mencinicopschi s-a predat la IPJ Ilfov: Sunt nevinovat! Dumnezeu va face dreptate

Gheorghe Mencinicopschi s-a predat la IPJ Ilfov: Sunt nevinovat! Dumnezeu va face dreptate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    08 Aug 2014   •   17:03

Gheorghe Mencinicopschi a făcut declaraţii, vineri, la sediul IPJ Ilfov, după ce a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA.

"Sunt nevinovat şi susţin în continuare acest lucru (...) Poate că i-am supărat şi pe cei care nu suportau să vorbesc despre alimente, despre E-uri. Poate că şi de la asta o parte din pedeapsă mi se trage (...) Familia mea este liniştită pentru că ştie că sunt nevinovat", a spus profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

"Nu m-am asociat nici cu domnul Voiculescu, nici cu nimeni să săvârşesc vreodată în viaţa mea o infracţiune(...). Eu nu am câştigat şi nu am avut niciun beneficiu moral sau material de pe urma acestei situaţii în care am căzut, într-un război care nu este al meu", a mai spus el.

Acesta a adăugat că nu are ce să-i reproşeze lui Dan Voiculescu, pentru că nu l-a influenţat.

"Nu am ce să-i reprosez domnului Voiculescu, pentru că nu m-a influenţat. Am discutat de câteva ori în viaţa mea cu domnul Voiculescu", a spus profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Mencinicopschi a mai declarat că nu a fost surprins de decizia magistraţilor. "M-am aşteptat la o pedeapsă mare după ce am văzut cum a decurs procesul", a spus profesorul, adăugând că este împăcat şi speră că Dumneze va face dreptate.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat definitiv, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA.

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani primită de Mencinicopschi prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, care a judecat fondul cauzei.

Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeşte şi:

Dan Voiculescu, 10 ani de ÎNCHISOARE şi SECHESTRU pe sediul Antenei 3. Voiculescu este la sediul Poliţiei Ilfov



×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close