Antena 3 CNN Actualitate Piperea: "Primarul general este obligat să își dea demisia". Ce spune avocatul despre dosarul lui Nicuşor Dan

Piperea: "Primarul general este obligat să își dea demisia". Ce spune avocatul despre dosarul lui Nicuşor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este obligat să demisioneze, după ce DNA a constatat că există date și probe pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune.

Piperea: "Primarul general este obligat să își dea demisia". Ce spune avocatul despre dosarul lui Nicuşor Dan
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Iul 2021   •   09:51

Anunţul a fost făcut de avocatul Gheorghe Piperea, cel care a publicat şi fotografii cu capturi din ordonanţă. 

Acum, dosarul deschis pe numele lui Nicuşor Dan la DNA ar urma să ajungă la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale, mai spune Piperea.

Piperea: "DNA a constatat că în dosar sunt probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune"

Totodată, Dacă Nicuşor Dan nu va demisiona, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum, mai precizează avocatul.

"(...) DNA a constatat oficial că, în dosarul privindu-l pe Nicușor Dan, există date și probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune, trimițând dosarul la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale. 

(...) În acest moment, Primarul General este obligat să își dea demisia. 

Dacă nu o face, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum.

Piperea: "Dacă Dan nu demisionează, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum"

PS Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei", a scris avocatul Gheorghe Piperea, luni, pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan a fost denunțat la DNA, în septembrie 2020, fiind acuzat de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii și spălare de bani.

×
Parteneri
România trimite soldați în Orientul Mijlociu
x close