Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Piperea, după atacul venit de la INS privind greşelile cu recensământul: "Voi face o acțiune în daune morale"

Gheorghe Piperea, după atacul venit de la INS privind greşelile cu recensământul: "Voi face o acțiune în daune morale"

Avocatul Gheorghe Piperea a reacționat la atacul lansat împotriva sa de un funcționar al Institutului Național de Statistică privind greșelile făcute cu recensământul.

Gheorghe Piperea, după atacul venit de la INS privind greşelile cu recensământul: "Voi face o acțiune în daune morale"
Sursa foto: Colaj Facebook | zf.ro
de Claudia Popovici    |    07 Iun 2022   •   22:55

Avocatul Gheorghe Piperea a fost apostrofat de Vasile Ghețău, profesor asociat la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București şi unul dintre cei mai mari demografi ai României, pentru criticile aduse demersului de recensământ al populației coordonat de INS.

Mai exact, citând o postare a avocatului Gheorghe Piperea, Vasile Ghețău a precizat:

„Cât de ticălos să fii pentru a repeta aceleași neadevăruri în fața celor 11 MILIOANE de oameni, cetățeni al României, care s-au autorecenzat? Va reveni în ticăloșie la începerea înregistrării cu recenzor, arătând alte mari pericole pentru națiune.”

Numit „ticălos” pentru că a ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la desfășurarea recensământului, avocatul Gheorghe Piperea anunță că va face o acțiune în daune morale atât contra "profesorului", cât și contra INS.

„Este doar o remarcă răutăcioasă a unui funcționar de la INS contra criticilor mele la adresa greșelilor făcute cu recensământul. Voi face o acțiune în daune morale atât contra "profesorului", cât și contra INS”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, citat de ştiripesurse.ro

Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu se autorecenzeze: ”Completați doar acele rubrici care nu vă fură datele personale”

Piperea spune că, pentru a evita primirea unei amenzi, este bine să primim acasă recenzorul și să răspundem la întrebările adresate față în față.

Am observat, totuși, trei lucruri la acest recensământ:

- este reglementat prin oug, iar acele oug care se insinuează în domeniul drepturilor și libertăților sunt neconstituționale în întregime; în caz că sunteți amendați în baza acestei oug faceți plângere contravențională și încercați să duceți procesul la CCR;

- este, în prima fază, digital, punându-vă în postura de a vă auto-recenza; dacă o faceți, vă donați datele cu caracter personal, informațiile referitoare la proprietate și “știrile” despre relații personale și starea de sănătate/boală, statului, băncilor, companiilor farma și IT; toată persoana voastră, tot patrimoniul vostru, devin informatizate, după care ei vă vor ști mai bine decât vă știți voi înșivă; controlul și chiar anularea voastră ca persoană cu drepturi și libertăți vor fi jocuri de copii; eu nu mă voi auto-recenza;

Gheorghe Piperea: ”Așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici”

- amenda nu se aplică pentru refuzul auto-recenzării digitale, ci pentru refuzul recenzării; așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici, și completați doar acele rubrici care nu vă fură date și informații cu caracter personal; orice amendă, după aceea, e ilegală.

Succes și hai Liberare!", a scris avocatul Gheorghe Piperea pe Facebook.

Gheorghe Piperea, avertisment: ”Aceste date pot fi furate oricând, banii pot fi blocați”

Avocatul Gheorghe Piperea este de părere că românii care s-au autorecenzat s-au pus singuri în postura de a fi victime ale furtului de informații stocate electronic. 

Mai mult, avocatul mai este de părere că românii care au participat la varianta online a Recensământului 2022 s-ar putea trezi cu anumite șicane din partea autorităților.

”Mă adresez celor 11 mililioane de auto-recenzați digital și celor 10 milioane de “imunizați” care și-au luat cod QR: În 2021, a fost stabilit un nou record cu peste 5,9 miliarde de înregistrări de date de utilizatori furate, potrivit The Visual Capitalist.

Cele două mega-operațiuni de colectare de date derulate în România între 2021-2022 au permis “autorităților” să adune și să proceseze extrem de multe și diverse date cu caracter personal, care sunt fracțiuni ale identității voastre și părți ale avatarului vostru digital. 

Nu doar că acum acest avatar spune despre voi infinit mai multe lucruri decât le știți voi înșivă despre voi înșivă, dar banii voștri vor blocați ori de câte ori veți fi suspectați că sunteți prea liberi, prea grași, prea cu amprentă de carbon, prea normali, prea heterosexuali. 

Vă vor fi oricând blocate călătoriile, accesul la studii, dreptul de vot etc., pentru că refuzați să vă doftoriciți preventiv, să purtați la avatar mască, cască, steag cu “slava”, să îngenuncheați, să vă supuneți, să vă închideți în colonie/colivie “pentru siguranța voastră”. 

A, și aceste date vor putea fi furate oricând. 

Cine crede în asigurările autorităților că aceste date sunt în siguranță este un naiv. Cine crede că aceste date sunt distruse după ce sunt anonimizate și transformate în elemente de statistică este un spectator credul al unui număr de iluzionism. Surplusul comportamental rezultat din colectarea masivă de astfel de date este infinit mai valoros decât aurul, iar big tech, finance and pharma nu vor lăsa așa comoară de izbeliște. 

În plus, există hackeri, brokeri de date cu caracter personal, servicii secrete “naționale” sau străine, forțe armate străine care, toate/toți, au dezvoltat mega-industrii de furt, piratare, phishing, cloning etc. menite a acapara cât mai multe astfel de baze de date. 

Ce? Nu ați auzit de hackerii ruși? De atacurile cibernetice? De cookies? De channeling și de consent factory ori de troll farming? De aplicații care decid în locul vostru? (...)

“În iunie, înregistrările a 700 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost oferite spre vânzare în comunitatea hackerilor. 

Datele scurse au inclus adrese de e-mail ale utilizatorilor, nume complete, numere de telefon, adrese fizice, înregistrări de localizare geografică, genuri, experienţă personală şi profesională şi multe altele. […] 

În aprilie, informaţiile a 533 de milioane de utilizatori din 106 ţări au fost şterse de pe Facebook şi publicate pe un forum de hacking. Informaţiile scurse au inclus numere de telefon, nume complete, locaţii, adrese de e-mail şi informaţii biografice ale utilizatorilor”. (...), a scris avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina de Facebook.

Citiţi şi: Gheorghe Piperea, semnal de alarmă: "De unde vor fi bani pentru a distruge acest uriaș număr de bombe ecologice?"

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close