Antena 3 CNN Actualitate Social Gheorghe Piperea, avertisment: ”Aceste date pot fi furate oricând, banii pot fi blocați”

Gheorghe Piperea, avertisment: ”Aceste date pot fi furate oricând, banii pot fi blocați”

Avocatul Gheorghe Piperea este de părere că românii care s-au autorecenzat s-au pus singuri în postura de a fi victime ale furtului de informații stocate electronic. 

Gheorghe Piperea, avertisment: ”Aceste date pot fi furate oricând, banii pot fi blocați”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    07 Iun 2022   •   13:12

Mai mult, avocatul mai este de părere că românii care au participat la varianta online a Recensământului 2022 s-ar putea trezi cu anumite șicane din partea autorităților.

”Mă adresez celor 11 mililioane de auto-recenzați digital și celor 10 milioane de “imunizați” care și-au luat cod QR: În 2021, a fost stabilit un nou record cu peste 5,9 miliarde de înregistrări de date de utilizatori furate, potrivit The Visual Capitalist.

Cele două mega-operațiuni de colectare de date derulate în România între 2021-2022 au permis “autorităților” să adune și să proceseze extrem de multe și diverse date cu caracter personal, care sunt fracțiuni ale identității voastre și părți ale avatarului vostru digital. 

Nu doar că acum acest avatar spune despre voi infinit mai multe lucruri decât le știți voi înșivă despre voi înșivă, dar banii voștri vor blocați ori de câte ori veți fi suspectați că sunteți prea liberi, prea grași, prea cu amprentă de carbon, prea normali, prea heterosexuali. 

Vă vor fi oricând blocate călătoriile, accesul la studii, dreptul de vot etc., pentru că refuzați să vă doftoriciți preventiv, să purtați la avatar mască, cască, steag cu “slava”, să îngenuncheați, să vă supuneți, să vă închideți în colonie/colivie “pentru siguranța voastră”. 

A, și aceste date vor putea fi furate oricând. 

Cine crede în asigurările autorităților că aceste date sunt în siguranță este un naiv. Cine crede că aceste date sunt distruse după ce sunt anonimizate și transformate în elemente de statistică este un spectator credul al unui număr de iluzionism. Surplusul comportamental rezultat din colectarea masivă de astfel de date este infinit mai valoros decât aurul, iar big tech, finance and pharma nu vor lăsa așa comoară de izbeliște. 

În plus, există hackeri, brokeri de date cu caracter personal, servicii secrete “naționale” sau străine, forțe armate străine care, toate/toți, au dezvoltat mega-industrii de furt, piratare, phishing, cloning etc. menite a acapara cât mai multe astfel de baze de date. 

Ce? Nu ați auzit de hackerii ruși? De atacurile cibernetice? De cookies? De channeling și de consent factory ori de troll farming? De aplicații care decid în locul vostru? (...)

“În iunie, înregistrările a 700 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost oferite spre vânzare în comunitatea hackerilor. 

Datele scurse au inclus adrese de e-mail ale utilizatorilor, nume complete, numere de telefon, adrese fizice, înregistrări de localizare geografică, genuri, experienţă personală şi profesională şi multe altele. […] 

În aprilie, informaţiile a 533 de milioane de utilizatori din 106 ţări au fost şterse de pe Facebook şi publicate pe un forum de hacking. Informaţiile scurse au inclus numere de telefon, nume complete, locaţii, adrese de e-mail şi informaţii biografice ale utilizatorilor”. (...), a scris avocatul Gheorghe Piperea, marți, pe pagina de Facebook.

Recensământ 2022. Ce se întâmplă dacă recenzorul nu te găsește acasă

Primii recenzori au ieșit luni pe teren, în etapa a doua a recensământului 2022, care a început cu stângul.

După mai multe amânări, fie din cauza faptului că nu s-a făcut sincronizarea datelor pe tablete, fie că mai este nevoie de personal, recenzorii au început de ieri să meargă pe teren.

În Bucureşti, niciun recenzor nu a ieşit pe teren în prima zi. În Primării încă se face sincronizarea datelor pe tablete şi în plus, în continuare e lipsa de personal.

Recensământ 2022. Cum puteţi verifica dacă autorecenzarea a fost realizată cu succes

Românii care s-au autorecenzat pot verifica dacă au completat bine formularul online, accesând un singur link.

În caz contrar, dacă autorecenzarea nu s-a făcut cum trebuie, recenzorii vă vor bate la uşă pentru a răspunde din nou la întrebări.

AICI verificaţi dacă aţi făcut autorecenzarea cu succes şi aveţi dovada pentru o zi liberă.

Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi CNP în căsuţa de mai jos şi codul din imagine. Veţi primi mesajul corespunzător care este şi dovada de care aveţi nevoie pentru o zi liberă de la locul de muncă.

"În caz contrar, se afișează informația cu privire la imposibilitatea acceptării în baza de date a RPL a chestionarului de recensământ din cauza completării parțiale sau cu erori. 

În cazul persoanelor salariate se acordă o singură zi liberă, plătită indiferent dacă aceasta a realizat auto-recenzarea pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei (a copiilor minori, de exemplu) ori pentru alte persoane, conform art. 49 din OUG nr.19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu completări și modificări prin Legea nr.178/2020, cu modificările și completările ulterioare", este mesajul transmis de cei care se ocupă de platforma de Recensământ 2022.

Cum recunoşti recenzorul care îţi bate la uşă | Începe recenzarea pe teren pentru Recensământ 2022

De marți, 31 mai 2022, va începe recenzarea pe teren, a anunţat Institutul Național de Statistică (INS), după ce aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în acest week-end.

Marți începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022.

De asemenea, vor fi vizitate și gospodăriile celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close