Antena 3 CNN Actualitate GHIDUL COMPLET: Află cele 4 SFATURI pentru a avea o primă afacere profitabilă!

GHIDUL COMPLET: Află cele 4 SFATURI pentru a avea o primă afacere profitabilă!

GHIDUL COMPLET: Află cele 4 SFATURI pentru a avea o primă afacere profitabilă!
18 Oct 2019   •   12:01

O mare parte din tineri doresc ca după terminarea studiilor, să își găsească un loc de muncă, astfel încât să strângă bani pentru un viitor business. Chiar dacă inițial este o afacere mică, aceasta se poate transforma pe parcurs într-una cunoscută atât la nivel național, cât și la nivel internațional. În anul 2019, în România, au fost înfiinţate 97,364 de firme. Dacă ai o idee în minte nu este suficient pentru a crea o afacere. Majoritatea afacerilor dau faliment în primul an, de aceea ai nevoie atât de ambiție, cât și de un gram de noroc.

4 sfaturi pentru propria afacere

  1. Acţionează ca un profesionist

În momentul în care te hotărăști să îți deschizi o afacere este necesar să faci o cercetare de piață. Începi prin căutarea firmelor după CUI. Pentru a avea succes pe piaţă, trebuie să identifici care sunt clienţii tăi, ce nevoi au şi cât ar plăti pentru acest serviciu/produs. Acestă cercetare este necesară fie că alegi să lansezi pe piaţă un produs nou, fie că doreşti să creşti numărul clienţilor pentru un produs deja existent. Trebuie să dai dovadă de profesionalism încă de la început, iar totul trebuie să fie impecabil. Chiar și tu trebuie să porți îmbrăcămintea potrivită, să ai o atitudine bună și un comportament impecabil. Acest lucru o să le ofere clienților tăi încredere și vor apela la serviciile tale cu încredere.

  1. Alege să faci ce îți place

Acesta este cel mai important sfat. Atâta timp cât faci ce îți place este imposibil să nu reușești. Înainte să îți deschizi o afacere trebuie să te gândești la următorul amănunt: Ce îți place cel mai mult să faci? Dacă îți vei răspunde singur la această întrebare, îți vei da seama ce tip de afacere vei avea. În momentul în care vei face ceva care îți place, este imposibil să nu ai parte de multă satisfacție. În anul 2019, în România, cele mai accesate domenii de activitate au fost: comerţul, construcţiile, activităţile profesionale ştiinţifice şi tehnice, industriile prelucrătoare şi agricultura.

  1. Afacerea nu va fi profitabilă de la început

Este mult mai practic să îți începi business-ul atâta timp cât ești angajat și în altă parte. Nu o să poți să trăiești mult timp fără bani, iar afacerea ta poate să nu îți aducă suport financiar din prima lună. Dacă vei avea un job stabil vei sta mult mai liniștit și te vei putea focusa pe noua afacere. Dacă nu dispui de o sumă de bani strânşi, cel mai bine este să rămâi angajat şi la locul tău de muncă din prezent. Ce vei face dacă afacera nu îţi va aduce profit câteva luni? Este o întrebare pe care NU trebuie să o neglijezi niciodată!

  1. Sprijinul celor din jur este important

Este foarte greu să pornești singur la drum. Sprijinul familiei și al prietenilor este extrem de important. Aceștia îți pot oferi sfaturi sincere și te vor sprijini în momentele grele. Cea mai bună variantă este dacă ai avea un mentor. El te poate ajuta cel mai mult având în vedere experiența lui.

 Dacă urmezi cele 4 sfaturi este imposibil ca afacerea ta să nu se dezvolte într-un mod sănătos și profitabil! 

sursă foto: shutterstock.com

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close