Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali, victorie la CEDO în dosarul MApN: „Am fost condamnat pe o lege retroactivă”

Gigi Becali, victorie la CEDO în dosarul MApN: „Am fost condamnat pe o lege retroactivă”

Gigi Becali, victorie la CEDO în dosarul MApN: „Am fost condamnat pe o lege retroactivă”
03 Iul 2018   •   10:51

Gigi Becali obține o primă victorie la CEDO în dosarul MApN. Magistrații CEDO spun că vor trimite o adresă Guvernului României pentru a comunica motivul pentru care Gigi Becali nu a avut acces la informații clasificate din dosarul său pentru care apărătorului nu i s-au eliberat autorizații de acces.

„CEDO a cerut Ministerului Justiției pe puncte, cum adică a fost condamnat Becali pe art 13,din legea 78 pe 2000, când acest articol nu exista la vremea când a fost făcută fapta. Am fost condamnat pe un articol și o lege care nu exista. Am fost condamnat pe o lege retroacativă. Să dea explicații Guvernul cum a fost condamnat Becali pe informații clasificate și pe o faptă care nu exista la care avocatul nu a avut acces. În octombrie am făcut schimbul și în noiembrie s-a modificat Codul Penal. Nu exista fapta”, a declarat Becali la Antena 3.

Gigi Becali a fost condamnat, în mai 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul privind schimbul de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close