Antena 3 CNN Actualitate Ginerele lui Bercea Mondial, ELIBERAT

Ginerele lui Bercea Mondial, ELIBERAT

Ginerele lui Bercea Mondial, ELIBERAT
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Apr 2015   •   17:26
Marius Constantin, ginerele Sandu Anghel - cunoscut ca şi Bercea Mondial - va fi plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu.
 
Această măsura mai blândă pentru ginerele lui Bercea este definitivă şi va fi pusă în aplicare de astăzi. Aceasta este a opta încercare a ginerelui lui Bercea Mondial de a ieşi din arest. Primele şapte cereri au fost respinse de instanţă.

Pe durata arestului la domiciliu, Marius Constantin are obligaţia să nu părăsească locuinţa fără acordul magistraţilor, să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu Mircea Băsescu, cu Marian Căpăţână sau familiile acestora. 
 
În cazul în care aceste obligaţii sunt încălcate, atunci măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu arestul preventiv.

Următorul termen pe fond în acest dosar va avea loc pe 19 mai. 
 
Marius Constantin a stat în arest aproape opt luni.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de către procurorii anticorupţie din Constanţa, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.
 
În acest dosar, Mircea Băsescu a fost reţinut de DNA în luna iunie a anului trecut după ce ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe Sandu Anghel de închisoare. 

 
Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

×
Subiecte în articol: Bercea Mondial mircea basescu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close