Antena 3 CNN Actualitate Glume din Deveselu pe seama preşedintelui: Eu dacă eram Băsescu, personal, îl luam pe primar la Washington

Glume din Deveselu pe seama preşedintelui: Eu dacă eram Băsescu, personal, îl luam pe primar la Washington

Glume din Deveselu pe seama preşedintelui: Eu dacă eram Băsescu, personal, îl luam pe primar la Washington
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Sep 2011   •   23:31

Orgoliul de Deveselu bate protocolul de Washington! În timp ce peste Ocean se parafa amplasarea unui scut antirachetă în România, la Deveselu oamenii erau supăraţi foc pentru că, din delegaţia oficială a lui Traian Băsescu, nu face parte şi primarul comunei lor.

În timp ce localnicii din Deveselu glumeau cu primarul, la Washington, secretarul american de stat, Hillary Clinton şi ministrul român de Externe, Teodor Baconschi se pregăteau să-şi pună semnătura pe acordul care permite amplasarea şi operarea unui sistem antirachetă american terestru în România.

Participarea Romaniei presupune amplasarea de interceptori tereştri şi a unui sistem radar destinat dirijării acestora, urmând ca baza de la Deveselu să devină operaţională în 2015.

Reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite au vizitat deja şcolile şi grădiniţele din Deveselu. Şi şi-au pus probabil mâinile în cap când au aflat că nici una nu are autorizaţie sanitară.

Localnicii vor totuşi să fie pregătiţi pentru sosirea americanilor. Primăria va organiza cursuri gratuite de limba engleză în comună.

 


×
Subiecte în articol: Deveselu primar comuna Washington
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close