Antena 3 CNN Actualitate Patronii "azilelor groazei" din Voluntari, frații Ștefan și Daniel Godei, au scăpat de arestul preventiv

Patronii "azilelor groazei" din Voluntari, frații Ștefan și Daniel Godei, au scăpat de arestul preventiv

Patronii "azilelor groazei" din Voluntari, frații Ștefan Godei și Daniel Godei, au fost la Tribunalul București, unde judecătorii au decis să nu prelungească acestora măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile, în dosarul în care sunt acuzaţi de trafic de persoane și grup infracțional organizat.

Patronii "azilelor groazei" din Voluntari, frații Ștefan și Daniel Godei, au scăpat de arestul preventiv
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Aug 2023   •   17:07

Tribunalul București a respins prelungirea arestului preventiv și înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Decizia nu este definitivă.

În dos. 25401/3/2023 s-a respins propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse față de inculpații Godei Ștefan-Cristian, Godei Daniel și Ticu Andrei-Răzvan și s-a dispus pentru acești inculpați înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsură arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a încheierii.

Citeşte şi: Ştefan Godei, patronul azilelor din Voluntari, audiat de procurorii DNA

Ștefan și Daniel Godei se aflau în arest preventiv de la începutul lunii iulie, iar procurorii îi vor în continuare arestaţi, în timp ce inculpaţii se declară nevinovaţi şi vor să fie cercetaţi mai departe în libertate.

Conform anchetatorilor, bătrânii din azile au fost exploataţi prin muncă forţată, constrângere "și exercitarea de acte de violență fizică, prin lipsirea de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică și/sau psihică de autoîngrijire".

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close