Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ştefan Godei, patronul azilelor din Voluntari, audiat de procurorii DNA

Ştefan Godei, patronul azilelor din Voluntari, audiat de procurorii DNA

Ştefan Godei, patronul azilelor groazei din Voluntari, a fost dus la DNA, astăzi, pentru a fi audiat de procurori într-un dosar în care sunt cercetaţi funcţionarii suspectaţi că au dat autorizaţii fără verificări.

de Bogdan Borza    |    02 Aug 2023   •   13:21

Ştefan Godei a fost audiat ca martor, cel puţin pentru moment, în dosarul în care funcţionarii sunt anchetaţi în dosarul Căminele Groazei. Patronul, care cheltuia banii primiţi de la stat pe prostituate, droguri şi lăutari.

Procurorii vor să afle de la Ştefan Godei cum primeau azilele autorizaţii de la funcţionari, dar şi dacă şi cine se face vinovat de infracţiuni de corupţie. După audiere, procurorii au anunţat că au început urmărirea penală împotriva lui Godei pentru infracţiunile de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citeşte şi: Unul dintre patronii Căminelor Groazei cheltuia mii de euro pe prostituate, droguri şi lăutari

Tot astăzi, Ştefan Godei a fost la Tribunalul Bucureşti, acolo unde a contestat măsurile asiguratorii dispuse de anchetatori.

Procurorii DNA vor să afle de la Godei ce relaţie avea acesta cu funcţionarii AJPIS, mai ales că doi dintre aceştia, aflaţi în arest la domiciliu, îl ajutau pe Godei să treacă cu bine peste controalele efectuate la Căminele Groazei.

"De abia acum începe dislocarea caracatiţei, pentru că în momentul în care o să vină şi o să facă nişte declaraţii cu privire la persoanele care veneau să îl controleze, bineînţeles că acele persoane vor intra în vizorul anchetatorilor şi vor trebui să răspundă cum au fost posibile, de fapt, acele avize să fie menţinute în loc să fie retrase şi centrul închis. Dosarul se confirmă, anchetă DNA, anchetă DIICOT. DIICOT-ul merge în continuare pe grupul infracţional, DNA merge pe partea cu audierile, unde Ştefan Godei este normal să fie martor, cel puţin deocamdată, dacă nu se ajunge la concluzia că a încercat să dea vreo mită sau a dat vreo mită", a declarat avocatul Adrian Cuculis.

DNA, comunicat oficial după audierea lui Ştefan Godei

"În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 772 și 776 din 13 iulie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul G.Ș.C., la data faptei președinte al unei asociații ce deține un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În zilele de 10 și 11 mai 2023, suspectul G.Ș.C., în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii licenței de funcționare pentru un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități pe care-l deținea în orașul Voluntari, județul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucțiunilor trasate de inculpații Rontescu Florina și Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv.

Ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, un raport favorabil în condițiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerințele minime de funcționare, prevăzute de lege. În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019", se arată într-un comunicat al DNA.

×
Subiecte în articol: Ștefan Godei Căminele Groazei DNA
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close