Antena 3 CNN Actualitate GPS-ul şi brăţările electronice înlocuiesc personalul de pază al penitenciarului din Iaşi

GPS-ul şi brăţările electronice înlocuiesc personalul de pază al penitenciarului din Iaşi

GPS-ul şi brăţările electronice înlocuiesc personalul de pază al penitenciarului din Iaşi
Sursa foto: Foto: Videonews
03 Aug 2011   •   10:29

În criză de angajaţi, penitenciarul din Iaşi a găsit soluţia salvatoare: deţinuţii sunt păziţi de "gardieni electronici". Au brăţări speciale cu senzori şi un sistem de supraveghere prin GPS, iar orice mişcare pe care o fac este imediat observată pe un calculator din penitenciar.

După ce au făcut reduceri de personal prin închisorile din ţară, autorităţile testează acum un fel de gardieni-electronici care să ţină locul paznicilor. Noul sistem de supraveghere este compus dintr-o brăţară specială cu senzori care se ataşează la piciorul deţinutului şi un sistem GPS ataşat la brâu.

Orice mişcare este imediat observată, iar poziţia deţinutului este transmisă prin satelit la un post de monitorizare. Aşa sunt păziţi acum şapte detinuţi care lucrează la o staţie de reciclare a materialelor.

Dacă deţinutul încearcă să distrugă brăţările GPS acestea trimit imediat un semnal postului de control. La Iaşi sunt acum 22 de dispozitive GPS care au rolul de gardieni-electronici.

Dispozitivele sunt montate doar deţinuţilor care merg la muncă în afara penitenciarului fără pază. După câteva luni de probe, sistemul va fi introdus în toate închisorile cu regim deschis.

 
Get Adobe Flash player


×
Subiecte în articol: GPS penitenciar Iași deținuti paza

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close